top of page

Dit is er nodig om de beurs verder te zien stijgen & deze 2 ETFs profiteren ervan

In het kort:

  • Na een sterke eerste helft van 2023, waarin tech-aandelen een leidende rol speelden, verwacht Bank of America dat meer aandelen zich bij de rally zullen aansluiten in de tweede helft van het jaar.

  • Echter, de rally had de smalste omvang in de geschiedenis met slechts 25% van de aandelen die de bredere marktindex overtroffen.

  • Ondanks enige verbetering in het sentiment blijft Wall Street grotendeels voorzichtig ten opzichte van aandelen, wat suggereert dat het sentimentnog steeds naar boven ligt.


De tweede helft van 2023 belooft een spannende te worden voor de financiële wereld. Na een stormachtige start van het jaar, waarbij de S&P 500 met 15,9% steeg en de Nasdaq met maar liefst 31,7% omhoog schoot, is het de vraag of deze rally zich voortzet. Ondanks deze opvallende groei was het aantal deelnemers in deze rally opvallend beperkt, met slechts 25% van de aandelen die beter presteerden dan de bredere marktindex.


Savita Subramanian, hoofd van de U.S. en quantitative strategy bij Bank of America, stelt dat voor een terugkeer naar de historische gemiddelde jaarlijkse omvang van 50%, ongeveer een kwart van de aandelen in de S&P 500 met minstens 5,7% zou moeten stijgen, ervan uitgaande dat de index tot het einde van het jaar vlak blijft.


"We verwachten dat de omvang zal blijven verbreden zoals we in juni hebben gezien, en we verwachten dat de gelijk-gewogen index beter zal presteren dan de op marktkapitalisatie gebaseerde index in de tweede helft van het jaar," voegt ze eraan toe.


Wil je meer lezen?

Abonneer je op debelegger.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.