top of page

Dit is de beste investering tijdens hoge inflatie volgens Warren Buffett

In het kort:

  • Warren Buffett staat bekend om zijn geniale beleggingen en heeft een wijs advies om te investeren in tijden van hoge inflatie.

  • Buffett benadrukt het belang van persoonlijke ontwikkeling en het streven naar uitmuntendheid in dagelijkse taken.

  • Daarnaast deelt Buffett waardevolle inzichten omtrent vastgoed en aandelen in tijden van hoge inflatie.


Warren Buffett is een van de rijkste mensen ter wereld met een vermogen van ongeveer $120 miljard en staat bekend om zijn geweldige beleggingen. In tegenstelling tot sommige andere miljardairs lijkt Warren Buffett daarnaast ook te genieten van een bescheiden leven. Zijn aanpak voor slim beleggen en het opbouwen van vermogen is verrassend simpel. In dit artikel gaan we kijken naar het advies van Buffett om vermogen op te bouwen in tijden van hoge inflatie.


Ook dit is helemaal niet zo ingewikkeld, aldus Warren Buffett. De beste manier om jezelf te beschermen tegen inflatie is door ergens heel goed in te zijn. Tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Berkshire Hathaway deelde hij een waardevol inzicht: "Wat je vaardigheden ook zijn, niemand kan deze meer afpakken. Ze kunnen niet worden verwoest door inflatie."


Buffett stimuleert iedereen dan ook om continu bezig te zijn met jezelf te verbeteren en hij benadrukt het belang van het bijhouden van je vaardigheden. Dit kan variëren van het behalen van een diploma tot het volgen van trainingen, werken met een mentor of simpelweg meer lezen om jezelf te scholen.Warren Buffett raadt daarnaast aan om niet zomaar krampachtig skills te gaan leren die je vervolgens niet verder kunnen helpen. Hij benadrukt dat het niet nodig is om jezelf te overbelasten met nieuwe vaardigheden die niet direct bijdragen aan je persoonlijke groei. In plaats van je energie te verspillen aan het najagen van elke nieuwe trend stelt Buffett voor je te concentreren op het verbeteren van de dingen die je al doet. Volgens Buffett is het belangrijk om in je dagelijkse taken uit te blinken en zo je eigen waarde te verhogen.


Een voorbeeld van zo'n vaardigheid is volgens Buffett sterke communicatie. Hij ziet dit als een vaardigheid die in bijna elk aspect van het leven en werk van toepassing is. Buffett legt uit dat als je niet effectief kunt communiceren, je ideeën en gedachten hun impact verliezen, net als 'knipogen naar een meisje in het donker – er gebeurt niets'. Hij gelooft dat je, ongeacht hoe slim je bent, je intelligentie en ideeën moet kunnen overbrengen.


Of het nu gaat om het verbeteren van je presentaties, het helder en overtuigend schrijven van e-mails, of het effectief voeren van gesprekken, het verbeteren van deze vaardigheden kan leiden tot betere relaties, succesvollere relaties en een krachtigere persoonlijke invloed. Buffett's advies is dus niet om je te richten op het bij elkaar verzamelen van een aantal willekeurige vaardigheden, maar om echt uit te blinken in enkele vaardigheden die daadwerkelijk waarde toevoegen aan je leven en carrière.


Vastgoed en aandelen tijdens inflatie

Je zou het misschien niet snel verwachten, maar Buffett ziet vastgoed over het algemeen als een goede investering tijdens inflatie. "Het zijn een soort bedrijven die je eenmaal koopt en waarvoor je daarna niet continu meer hoeft te investeren. Dus je hebt niet het probleem van continue herinvesteringen die door inflatie steeds meer kosten," zei hij tijdens de Berkshire Hathaway-aandeelhoudersvergadering van 2015.Maar veel liever belegt Buffett natuurlijk in aandelen. Maar welke bedrijven doen het dan goed in tijden van hoge inflatie? In een brief aan de aandeelhouders van Berkshire Hathaway uit 1981, benadrukt Buffett twee belangrijke eigenschappen die bedrijven helpen wanneer de inflatie hoog is.


Ten eerste moet een bedrijf in staat zijn om zijn prijzen eenvoudig te verhogen. Ten tweede is het belangrijk dat het bedrijf in staat is om snel te kunnen opschalen, zonder aanzienlijke extra investeringen hiervoor te moeten doen. Buffett heeft een voorkeur voor bedrijven van hoge kwaliteit die niet veel kapitaal nodig hebben om te groeien, zoals het geval is bij Apple.


Conclusie..

In een tijd waarin inflatie de kop opsteekt, biedt Warren Buffett enkele eenvoudige maar krachtige inzichten om vermogen op te bouwen en te beschermen: uitblinken in belangrijke vaardigheden. Zoals Buffett tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Berkshire Hathaway aangeeft, vormen je vaardigheden je sterkste wapen tegen inflatie.


Naast de focus op persoonlijke ontwikkeling, geeft Buffett ook zijn visie op investeren tijdens hoge inflatie. Hij ziet vastgoed over het algemeen als een goede investering in tijden van inflatie, vanwege de eenmalige aankoop en het gebrek aan noodzaak voor continue herinvesteringen. Wat betreft aandelen, geeft hij de voorkeur aan bedrijven die makkelijk hun prijzen kunnen verhogen en die in staat zijn om te groeien zonder veel extra investeringen.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar Michiel@debelegger.nl

Comments


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..