top of page

Dit crypto-aandeel kan ontzettend hard gaan stijgen

In het kort:

  • Dit bedrijf is een van de grootste platformen om te handelen in crypto en profiteert van speculatieve investeringen in crypto.

  • Met een opmerkelijke groei in omzet en gebruikersaantallen onderscheidt het bedrijf zich van de andere spelers in de cryptowereld.

  • De nieuwe strategie van het bedrijf is gefocust op nog meer groei en doelt op een uitbreiding naar meer dan 100 landen.


Soms is het beter om scheppen te verkopen, dan zelf op zoek te gaan naar goud. Dit is precies wat Coinbase doet in de speculatieve wereld van cryptocurrency. Terwijl beleggers koortsachtig graven naar de volgende grote crypto-klapper, biedt Coinbase het essentiële gereedschap voor iedereen die wil deelnemen aan de hype. Als een van de grootste crypto platformen wereldwijd positioneert Coinbase zich als een marktleider in deze groeiende industrie.


Coinbase heeft zich in relatief korte tijd getransformeerd van een simpele beurs voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies naar een platform dat enorm veel innovatieve producten biedt voor zowel retail- als institutionele beleggers. Meer dan 50% van de omzet komt dan ook uit abonnementen, staking-opbrengsten en zelfs rentes. Coinbase is niet meer compleet afhankelijk van alleen transacties.


Als we een kijkje gaan nemen in de laatste jaren van Coinbase dan zien we ook meteen een patroon van enorme groei, ondanks de volatiliteit van de cryptomarkten. Vijf jaar geleden rapporteerde Coinbase een jaarlijkse omzet van ongeveer $534 miljoen. Zelfs tijdens de recente bear-markt (2022), genereerde Coinbase al meer omzet in één kwartaal dan in heel 2019. De verwachting is dat de omzet voor het volledige jaar 2023 de $2,5 miljard zal overtreffen, een stijging van 400% ten opzichte van 2019.


Deze groei wordt aangedreven door een exponentiële toename van gebruikers, van 850.000 maandelijkse actieve gebruikers aan het eind van 2018 tot meer dan 6,7 miljoen vandaag. Daarnaast heeft Coinbase zijn platform ook geschikt gemaakt voor institutionele beleggers, met een stijging van het totale volume van institutionele transacties van $5 miljard eind 2018 tot meer dan $65 miljard in Q3 2023.De "Go Broad, Go Deep" strategie van Coinbase is daarnaast een ambitieus plan voor wereldwijde uitbreiding van het platform. Deze strategie is bedoeld om Coinbase's marktaandeel uit te breiden, maar ook om de kwaliteit van zijn diensten in bestaande markten te vergroten. Dit kan uiteindelijk een belangrijke katalysator voor toekomstige groei voor Coinbase. Laten we hier eens wat dieper op induiken.


De strategie van Coinbase richt zich enerzijds op het uitbreiden van het marktaandeel in meer dan 100 landen. Door actief te zijn in zoveel mogelijk landen, streeft Coinbase ernaar om een globaal toegangspunt te worden voor zowel nieuwe als ervaren crypto-gebruikers, ongeacht hun locatie. Dit aspect van de strategie is bovendien ook essentieel om de wereldwijde adoptie van cryptocurrency te stimuleren. Volgens Coinbase moet iedereen gemakkelijk in crypto kunnen beleggen en daar verdienen ze natuurlijk veel aan.


Tegelijkertijd focust de strategie zich ook op het uitbreiden en verbeteren van het aanbod en platform. Dit betekent niet alleen het toevoegen van nieuwe cryptocurrencies aan het platform, maar ook het introduceren van innovatieve producten en diensten die verder gaan dan de traditionele handel. Voorbeelden hiervan zijn staking, custodial services, abonnementen zoals Coinbase One, en het aanbieden van geavanceerde trading tools en educatie. Hierdoor streeft Coinbase ernaar om meer waarde te bieden aan zijn gebruikers en zich te onderscheiden van andere platforms.


Het is geschat dat momenteel slechts 10% van de wereldbevolking cryptocurrency bezit, een percentage dat naar verwachting zal stijgen. Met slechts een fractie van de wereld die deze nieuwe technologie gebruikt, steeg de totale cryptomarkt van slechts $12 miljard in 2014 naar bijna $1,6 biljoen vandaag. Mocht deze groei zich ongeveer voortzetten, dan zou de waarde van crypto tegen 2034 een verbijsterende $175 biljoen kunnen bedragen. Als marktleider zou Coinbase hier enorm van kunnen profiteren.Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar Michiel@debelegger.nl

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!