top of page

Dinsey aandelen stijgen na enorme toename in Disney+ abonees

Samenvatting:

  • Walt Disney Co. overtreft winstverwachtingen, maar ziet een daling in advertentie-inkomsten.

  • Het entertainmentconcern verhoogt kostenbesparingen met $2 miljard, met een totale besparingsdoelstelling van $7,5 miljard.

  • Disney+ ziet een toename van 7 miljoen nieuwe abonnees, wat het totaal op 150,2 miljoen brengt.

Disney heeft beter dan verwachte kwartaalwinsten geboekt, gedreven door winstgevende prestaties bij ESPN+ en voortdurende groei in de themaparken. Echter, een terugval in advertentie-inkomsten zette een domper op de totale omzet. Desondanks kondigde het bedrijf aan zijn kostenbesparingsplan met nog eens $2 miljard uit te breiden, waarmee het streeft naar een totale kostenreductie van $7,5 miljard.

De daling in advertentie-inkomsten komt voornamelijk door lagere politieke advertentie-inkomsten bij het ABC-netwerk en andere eigen televisiestations. In de zomer gaf CEO Bob Iger aan dat het bedrijf overweegt zijn televisieactiva van de hand te doen.

Op het gebied van streaming voegde Disney 7 miljoen nieuwe Disney+ abonnees toe ten opzichte van het vorige kwartaal, waardoor het totale aantal gebruikers op 150,2 miljoen komt, inclusief Hotstar. Bovendien verminderde het verlies van de streamingdienst in vergelijking met een jaar eerder.

Disney verwacht dat zijn gecombineerde streamingdiensten tegen het fiscale vierde kwartaal van 2024 winstgevend zullen zijn.

"Terwijl we vooruitkijken, zijn er vier belangrijke bouwkansen die centraal zullen staan voor ons succes: het bereiken van significante en aanhoudende winstgevendheid in onze streamingactiviteiten, van ESPN de vooraanstaande digitale sportplatform maken, de output en economie van onze filmstudio's verbeteren, en groei versnellen in onze parken en ervaringen bedrijf," zei CEO Bob Iger.

Belangrijkste cijfers uit Disney's rapport:

  • Aangepaste EPS: 82 cent per aandeel versus de verwachte 70 cent per aandeel.

  • Omzet: $21,24 miljard versus de verwachte $21,33 miljard.

  • Totaal aantal Disney+ abonnees: 150,2 miljoen versus de verwachte 148,15 miljoen.

Disney rapporteerde een netto-inkomen van $264 miljoen, of 14 cent per aandeel, voor het fiscale vierde kwartaal dat eindigde op 30 september, een stijging ten opzichte van het netto-inkomen van $162 miljoen, of 9 cent per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder. Met uitzondering van afschrijvingen verdiende het bedrijf 82 cent per aandeel, wat hoger is dan de verwachte 70 cent per aandeel.

De omzet steeg met 5% naar $21,24 miljard, net iets minder dan de schattingen, die uitgingen van een omzet van $21,33 miljard. Dit is de tweede opeenvolgende keer dat Disney zijn omzetverwachtingen niet waar kon maken, wat sinds begin 2018 niet meer was voorgekomen.

Dit is ook het eerste kwartaal dat Disney zijn nieuwe financiële rapportagestructuur toepast, waarbij het bedrijf is opgedeeld in drie divisies: entertainment, sport en ervaringen. Entertainment bevat alle streaming- en mediaoperaties van Disney, sport omvat ESPN, en ervaringen omvatten de themaparken, hotels, cruise lijnen en merchandising-inspanningen van het bedrijf.

Disney's "ervaringsdivisie" zag de inkomsten met 13% stijgen naar $8,16 miljard gedurende het kwartaal, terwijl parken zowel binnenlands

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page