top of page

5 Aandelen die ondergewaardeerd zijn volgens deze analist - eentje zelfs 118%

In het kort:

 • Jefferies Top Picks: Rapport van vijf aandelen met aanzienlijk stijgingspotentieel volgens investeringsbank Jefferies - Prudential, Alibaba, HSBC, ASML en DexCom.

 • Potentiële Groei: Aanzienlijke groeiverwachtingen, met Prudential aan kop met een verwachte stijging van 118%.


Laten we eens duiken in de wereld van mooie cijfers en nog hogere verwachtingen van analisten. Investmentbank Jefferies heeft een lijst onthuld met 'hoogste-convictie' aandelen, en het lijkt alsof ze de jackpot hebben geslagen - of op zijn minst hopen dat te doen. De top van de lijst wordt aangevoerd door Prudential met een potentiële stijging van maar liefst 118%. Je zou bijna denken dat het een tikfout is, maar nee, deze Britse levensverzekeraar heeft echt de Aziatische markt veroverd en kijkt nu naar India en Afrika.


Prudential (PRU-GB) - Verzekeringen:

 • Prudential (PRU-GB): Prudential, een in het VK gevestigde levensverzekeraar met een focus op Azië, toont een sterke omzetstijging met 40% in de eerste negen maanden van 2023. De nieuwe CEO, Anil Wadhwani, is van plan om het bedrijf verder te diversifiëren richting India en Afrika.

 • Verwachtingen: Aandeel kan met 118% stijgen naar 1800 Britse pence.


Alibaba (9988-HK) - E-commerce:

 •  De Chinese e-commerce reus Alibaba staat op de "Global Best Ideas"-lijst van Jefferies. Met organisatorische veranderingen onder nieuwe CEO Eddie Wu, richt Alibaba zich op AI-innovatie en synergieën binnen zijn platforms.

 • Opwaarts Potentieel: Verwacht wordt dat de aandelen met 84% kunnen stijgen.


HSBC (HSBA-GB) - Bankwezen:

 • Sterke Rendementen: HSBC, gekenmerkt door een lage waardering van 0,9 keer de tastbare boekwaarde, wordt gezien als een aandeel met herwaarderingspotentieel. Potentieel voor 15-16% rendement op tastbaar eigen vermogen in 2024-2025.

 • Kapitaalterugkeer: Verwachte aandeelhoudersuitkeringen van $54 miljard tegen eind 2025.

 • Onderwaardering van 57%: Aantrekkelijke waardering en sterke rendementen als drijfveer.


ASML (ASML-NL) - Halfgeleiders:

 • Cyclische Herstel: ASML, een fabrikant van apparatuur voor halfgeleiders, wordt ondersteund door een verwachte cyclische herstel in de geheugen- en chipsector. Met een verwachte omzetversnelling van 25% in 2025, ziet Jefferies ASML's huidige waardering als te laag, gezien de voorspelde winstgroei van 49% over de komende twee jaar.

 • Vooruitzicht: Verwacht 33% onderwaardering door Jeffries.


DexCom (DXCM) - Medische Apparatuur:

 • DexCom, een fabrikant van medische apparaten, zou volgens Jefferies met 33% kunnen stijgen. De uitbreidende totale marktpotentie in diabeteszorg onderschrijft dit optimisme, waarbij zorgen over de impact van de groei van anti-obesitasmedicijnen als ongegrond worden beschouwd.

 • Positieve Vooruitzichten: 32% koers stijging verwacht door Jeffries.


Maar laten we niet vergeten dat beleggen meer is dan alleen het volgen van de grootste stijgers. Het is een kunst, een spel van risico en beloning, en nog belangrijker, je eigen conclusies trekken. Toch blijft het interessant om te zien hoe deze bedrijven presteren en of Jefferies' voorspellingen die het bedrijf doet op amerikaanse tv zender genaamd CNBC daadwerkelijk uitkomen.

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!