top of page

Weekoverzicht: Techbedrijven stijgen flink maar wees gewaarschuwd

Kort gezegd:

  • Duizenden kwartaalcijfers zijn bekend deze week, met tech bedrijven zoals Shopify die goed presteren.

  • Banken worden terughoudender met kredietverlening, wat kan leiden tot vertraging van de economische groei en een hoger risico op recessie.

  • De aandelenmarkten bevinden zich momenteel in een limbo tussen hoop op herstel, hogere rentes, inflatie en recessievrees, waardoor topbeleggers hun waarderingen in kaart moeten brengen en hun thesis moeten blijven controleren om optimaal gepositioneerd te zijn voor de volgende bullcycle.


Er zijn duizenden kwartaalcijfers te vinden deze week! Hieronder vind je een lijstje van alle bedrijven die ik interessant vind om te volgen!

Maandag

Paypal, Lucid, Palantir, 3D Systems, BioNtech, Imperial, Skyworks, Devon Energy, Western Digital, Hims & Hers, Dish Networks

Dinsdag

Smile Direct Club, Virgin Galactig, Bionano Genomics, Nikola, Novavax, GoPro, Microvision, Clover Health, Fisker, Cronos, Under Armor, Twillio, Skillz, Hyliion, Upstart, Occidental Pertroleum, Affirm, Microvast, Luminar, Wynn, EVgo, Matterport, Growgeneration, Bloom, iRobot, Coty, Under Armor, Dutch Bros, Oatly, WeWork, Buzzfeed, Liveperson, Warner Music, Duolingo

Woensdag

The Trade Desk <3, Walt Disney, GEVO, Beyond Meat, Roblox, Robin Hood, Groupon, Li Auto, Teva, Corsair, Avepoint, Ballard, Dektop Metal, Magnite, Wendy's Appharvest , Cheesecake Factory, Brookfield, Applovin, Allegro

Donderdag

Zomedica, Marathon, JD.com, Phunware, Bakkt, Arcadia, Shift tech, Mogo, Yeti, Takeda

Vrijdag

Tata Motors, LifeMD, Emera, Delcath Systems

De afgelopen week stonden regionale banken in de schijnwerpers, nadat onder andere First Republic faalde en een regional bank ETF meer dan 10% daalde. Hierdoor verloren banken zoals PacWest Bancorp en Western Alliance Bancorp miljarden aan marktwaarde.


Desondanks daalde de S&P 500 deze week slechts met ongeveer 0,75%. Sterker nog, tech bedrijven floreerden met Shopify die inmidels al 140% hoger staat dan eind vorig jaar en 40% afgelopen week.


Ondanks de onzekerheid op de beurs, verwachten experts dat banken terughoudender zullen zijn met kredietverlening. Dit kan leiden tot een vertraging van de economische groei en een hoger risico op recessie. Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, bevestigde dit tijdens zijn persconferentie afgelopen woensdag. Hij gaf aan dat banken voorzichtiger zullen zijn met het verstrekken van nieuwe leningen.

Daarnaast is er toenemende bezorgdheid over het naderende Amerikaanse schuldenplafond. Als het Congres het schuldenplafond niet verhoogt, kan dit leiden tot een wanbetaling van de Amerikaanse overheid. Dit zou een zware last leggen op de markten, vooral als het samengaat met strengere bankvoorwaarden en toenemend risico op werkloosheid en recessie. Vaak loopt dit met een sisser af omdat de hele Amerikaanse en wereld economie afhankelijk is hiervan. Je ziet vaak dat het lang duurt wanneer er veel politieke onenigheid is tussen de democraten en republikeinen.

In het licht van deze onzekerheden blijven de beurzen volatiel. Goldman Sachs ziet wereldwijde aandelenmarkten in een "dikke en vlakke range" aangezien aandelen geconfronteerd worden met tal van uitdagingen die de komende week niet zullen verdwijnen. Inflatie blijft hardnekkig & recessie zorgen lijken toe te nemen in plaats van af.

De nervositeit is goed te merken, zoals blijkt uit de lage Cboe Volatility Index, voor aandelen. Hoge rendementen op cash betekenen doorgaans dat er nu redelijke alternatieven zijn voor aandelen, wat de lat hoog legt. Barclays Investment Bank meldt dat geldmarktfondsen opnieuw meer dan $50 miljard hebben aangetrokken in de meest recente week, en tot nu toe bijna $700 miljard in 2023. Dit komt omdat men zijn deposito's weg haalt op jacht naar hogere rentes bij andere banken.


De aandelenmarkten bevinden zich in een limbo tussen hoop op herstel, hogere rentes, inflatie en recessievrees. Top beleggers zullen echter zich hier doorheen navigeren. Goed je waarderingen in kaart hebben, op de hoogte blijven en je thesis blijven controleren zullen de sleutel zijn om optimaal gepositioneerd te zijn voor de volgende bullcycle.


Warren Buffett's Berkshire hield een aandeehoudersvergadering & deze week zal ik daar ook een aantal posts over maken zodat je bijgepraat bent!Macroeconomische cijfers:


Maandag:

  • Groothandelsvoorraden (maart)

  • Fed Senior Loan Officer Opinion Survey

Woensdag:

  • CPI (Inflatie) (april)

Donderdag:

  • PPI (april)

  • Aanvankelijke werkloosheidsaanvragen (week eindigend op 6 mei)

Vrijdag:

  • Invoer/export prijsindexen (april)

  • Consumentenvertrouwen index van de Universiteit van Michigan (mei voorlopig)


We steken enorm veel tijd in dit soort artikelen omdat we het leuk vinden om hiermee bezig te zijn dus als je ons wil bedanken: Like deze post en deel het met mensen die het ook interessant vinden!

Comments


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..