top of page

Waarom daalt LexinFintech zo hard?

Bijgewerkt op: 13 mrt. 2023

Iedereen die lid is geworden en toegang heeft tot mijn portefeuille weet dat ik met een kleine 3,5% van mijn portefeuille investeer in een Chinese FinTech bedrijf dat ontzettend hard groeit en naar mijn mening veel potentie heeft om op termijn een grote speler te worden. Hier kun je meer lezen over het bedrijf zelf.

LX stock
LexinFintech

Harde Daling


Zonder teveel op de cijfers en details in te gaan wil ik een update geven aan mensen die dit bedrijf volgen zodat je op de hoogte bent! LexinFintech is ontzettend hard gedaald gisteren zoals je hiernaast ook kunt zien.


Maar LexinFintech is niet de enige die sterk in waarde is gedaald. Concurrenten QD & QFIN zijn ook gekelderd. Bij dit soort bedrijven kun je volatiliteit verwachten zonder dat er een reden voor is maar in dit geval is er wel degelijk wat aan de hand. De Chinese overheid heeft namelijk besloten om een maximum rentepercentage van 24% te hanteren voor leningen tussen 2 partijen. Dit is vooral om "loan sharking" tegen te gaan zodat financieel kwetsbare groepen niet kunnen worden uitgebuit.


Wat is de impact?

Wat zal de impact van deze nieuwe regelgeving zijn voor bedrijven zoals LexinFintech? Dat is vrij simpel: Bedrijven die een hoge APR en dus hoge rentes hanteren zullen een daling zien in hun inkomsten. Zo hebben concurrenten zoals QD & QFIN een gemiddelde rente van bijna 35% gemiddeld.


LexinFintech heeft echter een rente van rond de 25% voor zover ik het terug kan vinden. Hieronder vind je links naar mijn onderzoek. Als je erop klikt en dan "CTRL+F" en dan zoeken naar "Weighted average APR" dan kun je de historische rente achterhalen.

  1. Q1 2020 - 8k - APR 27%

  2. Q4 2019 - 8K - APR 27%

  3. Q4 2018 - 8K - APR 25%

  4. Q3 2018 - 8k - APR 23%

  5. Q2 2018 - 8k - APR 25%

Deze percentages zijn flink lager dan de concurrentie en deze nieuwe regelgeving zal dan ook niet enorm veel impact hebben op LexinFintech. Lexin heeft zelfs met een lagere rente; marges van ongeveer 19%. Dit komt vooral doordat ze echt een tech-bedrijf zijn in plaats van een bedrijf dat leningen verschaft. Zo hebben ze bijvoorbeeld samenwerkingen met grote online retailers als JD.com om online betalingen te realiseren waardoor ze schaalbaar zijn. Je kan voor bijvoorbeeld een grote aankoop in termijnen betalen tegen een relatief lage rente als je het met de competitie vergelijkt. Zie hier een voorbeeld op CNBC van hun impact op Singles Day.


LexinFintech blijft nog steeds mijn favoriet binnen deze industrie. Ze hebben een ervaren management, concurrentie voordeel qua Tech, grote bereik aan consumenten door samenwerkingen met JD.com of Tencent en een lage percentage aan wanbetalers (zie foto hieronder) Wat ik wel ga doen is onderzoeken waaruit de gemiddelde APR bestaat om te bepalen of ik dit bedrijf behoud of verkoop en zal dit delen met alle leden via Discord!Percentage van mensen met een betalingsachterstand van minmaal 30 dagen.Zoals altijd: Dit is geen financieel advies en voor advies kun je altijd een gecertificeerd professional inschakelen! Ik heb aandelen in LexinFintech & ben dus ook waarschijnlijk biased. Dit kan mijn visie op dingen belemmeren dus neem alles hier met een korrel zout en vooral informatief! Doe altijd je eigen onderzoek voor je dingen aanneemt want het kan zijn dat ik een typ fout maak of per abuis een verkeerde bron gebruik. Voor leden is mijn volledige portefeuille en alle nieuwe aan/verkopen beschikbaar door hier te klikken. Als je geen lid bent ga je naar de betaal pagina.


Mocht je spel/taalfouten ontdekken - stuur me een berichtje om het te verbeteren! Ik ben immers een belegger en niet een blogger!

2 opmerkingen

2 Comments


Guest
Dec 04, 2022

leuk gedaan zo die site van jou

dank voor het delen van jou visie

Like

Is er ook een actuele update voor Lexinfintech?

Like

Net binnen..