top of page

Trade Desk Schittert: mooie ommekeer in 2023 & goede vooruitzichten

In het kort:

  • Trade Desk Inc. rapporteert beter dan verwachte kwartaalresultaten en vooruitzichten, met een omzetstijging tot $383 miljoen.

  • CEO Jeff Green benadrukt de groeiende waarde van objectieve, transparante en op data gebaseerde media-inkoop op het open internet.

  • CFO Laura Blake Grayson vertrekt; Laura Schenkein neemt haar functie over op 1 juni.

Ad-tech bedrijf Trade Desk Inc. heeft de verwachtingen flink overtroffen & het aandeel staat inmiddels een aantal procent hoger. Het is wel lekker volatiel maar gezien het aandeel al in aanloop zo'n 22% steeg, valt de stijging mee.


In het eerste kwartaal boekte het bedrijf een nettowinst van $9 miljoen, of 2 cent per aandeel, vergeleken met een nettoverlies van $15 miljoen, of 3 cent per aandeel, in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Analisten hadden een verlies van 8 cent per aandeel op GAAP-basis verwacht. Dit waren hoge verwachtingen gezien de advertentie markt altijd flink lijdt in economisch roerige tijden.

Op aangepaste basis noteerde Trade Desk een winst per aandeel van 23 cent, een stijging ten opzichte van de 21 cent een jaar eerder, terwijl analisten 13 cent hadden verwacht. De omzet steeg met 21% naar $383 miljoen, van $315 miljoen, terwijl de consensus op $364 miljoen lag.

"Onze sterke start van het jaar is een bewijs van de toenemende waarde die marketeers hechten aan objectieve, transparante, op data gebaseerde media-inkoop op het open internet," zei CEO Jeff Green in een persbericht.

Hij voegde eraan toe dat "steeds meer toonaangevende marketeers gebruikmaken van nieuwe innovaties, zoals shopper data, om de relatie tussen campagneactiviteit en consumentenactie beter te begrijpen."

Trade Desk-aandelen stegen met 3% tijdens het schrijven van dit artikel. Voor het tweede kwartaal verwachten het management een omzet van ten minste $452 miljoen, terwijl de consensus op $445 miljoen lag. Ze schatten ook ongeveer $160 miljoen aan aangepaste EBITDA, terwijl analisten $157 miljoen hadden gemodelleerd. Stukje hoger dus!

Het bedrijf maakte bekend dat Chief Financial Officer Laura Blake Grayson het bedrijf zal verlaten om een kans buiten de advertentietechnologiesector na te streven. Laura Schenkein, Executive Vice President voor financiële planning en analyse van het bedrijf, zal vanaf 1 juni de functie overnemen.


We steken enorm veel tijd in dit soort artikelen omdat we het leuk vinden om hiermee bezig te zijn dus als je ons wil bedanken: Like deze post en deel het met mensen die het ook interessant vinden! Download de app als je geen advertenties wil!

2 opmerkingen

2 Comments


Hi Rabi, hoe kijk je tegen de waardering aan?

Like
Rabi Safi
Rabi Safi
May 12, 2023
Replying to

Erg duur op de korte termijn

Like

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..