top of page

Kan The Trade Desk de hoge verwachtingen waarmaken?

Bijgewerkt op: 10 mei

Kort gezegd:

  • The Trade Desk zal woensdag zijn Q1 2023 resultaten bekendmaken.

  • Het bedrijf onderscheidt zich door een neutraal platform aan te bieden waar merken hun gegevens veilig kunnen delen.

  • De advertentiemarkt is aan het veranderen, met een verschuiving van views naar waarde en van voorraad naar publiek.

In de weekoverzicht schreef ik al dat TTD zijn kwartaalcijfers zou rapporteren. Ik kijk er erg naar uit gezien ik een mooie 33.000 heb geïnvesteerd in het bedrijf.


The Trade Desk, een bedrijf dat een onafhankelijk advertentieplatform aanbiedt & staat op het punt om zijn Q1 resultaten bekend te maken. Het aandeel van het bedrijf is met 25,6% gestegen ten opzichte van voor de vorige kwartaalresultaten. The Trade Desk is vergelijkbaar met een broker, maar dan voor advertenties, en stelt merken in staat om hun gegevens veilig te delen. Ze zijn onafhankelijk in de zin dat ze geen belang hebben bij wie de content levert en wie de adverteerder is.


Terwijl een Google en Facebook direct concurreren met bijvoorbeeld mainstream media. Kranten en andere media waren de koning en koningen van advertenties & inmiddels maken ze al jaren ruimte voor online. Zo moest het FD en vooral BNR 50% van zijn personeel ontslaan vanwege toenemende concurrentie van sociale media en met name "finfluencers". The Trade Desk is onafhankelijk en zowel social media als andere media kunnen bij hun terecht om mensen te bereiken.


Lees ook: The Trade Desk - Het Business Model (Deel 1)

De advertentiemarkt is aan het veranderen, met een verschuiving van views naar waarde en van voorraad naar publiek. CEO Jeff Green gelooft dat meer bedrijven in 2023 zullen kiezen voor open internet in plaats van de 'walled gardens' van bedrijven als Meta en Google.


Lees ook: The Trade Desk - Innovatie of Flop (Deel 2)

In afwachting van de Q1-cijfers wordt verwacht dat The Trade Desk een omzetgroei van 15,54% zal rapporteren. Hoewel het bedrijf bijna altijd de verwachtingen overtreft, heeft het in Q4 2022 de consensus met 0,22% gemist. Het is belangrijk op te merken dat The Trade Desk sinds 2013 consistent winstgevend is.

Het is ook belangrijk om op te merken dat TTD vaak erg volatiel reageert op de cijfers. Zowel omlaag als omhoog. Hieronder heb ik een aantal sterke stijgingen voor je gemarkeerd in het rood!


We steken enorm veel tijd in dit soort artikelen omdat we het leuk vinden om hiermee bezig te zijn dus als je ons wil bedanken: Like deze post en deel het met mensen die het ook interessant vinden! Download de app als je geen advertenties wil!
1 opmerking

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page