top of page

Tesla schudt de markt op & bouwt eigen lithiumfabriek

  • Tesla investeert $375 miljoen in een nieuwe lithiumfabriek in Texas, waarmee het bedrijf meer controle krijgt over de productie van elektrische auto's.

  • Door zelf lithium te produceren, wordt Tesla minder afhankelijk van derde partijen zoals China, dat momenteel de grootste producent van lithium is.

  • Tesla kan het geproduceerde lithium niet alleen gebruiken voor de eigen productie, maar ook verkopen aan andere autofabrikanten.


Tesla, bekend om zijn EVs maar vooral de Gigafactory's wereldwijd, is van plan om nog een stap verder te gaan door zelf lithium te produceren in een nieuwe fabriek. Met een investering van $375 miljoen trekt het bedrijf het productieproces van elektrische auto's meer naar zich toe, aangezien de meeste elektrische auto's, inclusief Tesla's, een lithium-accupakket hebben.


China is momenteel de grootste producent van lithium, maar met de groeiende vraag naar elektrische auto's wordt het steeds belangrijker om zelfvoorzienend te zijn. Bovendien kan het riskant zijn om afhankelijk te zijn van een land met zo'n machtige regering als China.

De nieuwe lithiumfabriek van Tesla komt in de Amerikaanse staat Texas te staan, waar het bedrijf al een Gigafactory heeft. Door zelf lithium te produceren, kan Tesla niet alleen zorgen voor zijn eigen productie, maar ook de mogelijkheid hebben om deze grondstof te verkopen aan andere autofabrikanten.


Lees alles over Tesla wat je moet weten als belegger

De plannen om zelf lithium te produceren werden al in de zomer van 2022 bekendgemaakt, maar met de investering van $375 miljoen in een nieuwe fabriek zet Tesla nu concrete stappen om deze ambitie waar te maken.


We steken enorm veel tijd in dit soort artikelen omdat we het leuk vinden om hiermee bezig te zijn dus als je ons wil bedanken: Like deze post en deel het met mensen die het ook interessant vinden! Download de app als je geen advertenties wil!

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page