top of page

Salesforce krijgt Microsoft op z'n knieën

Kort gezegd:

  • Microsoft stopt met het automatisch bundelen van Teams bij Office-software

  • Besluit volgt na klacht van Slack en politieke druk over oneerlijke concurrentie en monopolistische praktijken

  • Mogelijke impact op Salesforce na overname van Slack en snelle groei van Teams

Microsoft heeft besloten om zijn Teams-app niet langer automatisch te bundelen met Office-software na politieke druk en beschuldigingen van anti-competitieve en monopolistische praktijken. Deze stap volgt op een klacht van Slack, die stelde dat het bundelen van de twee diensten concurrentievervalsend was. De beslissing kan gevolgen hebben voor Salesforce, dat Slack heeft overgenomen voor een aanzienlijk bedrag.Het automatisch bundelen van Teams bij Office-software heeft enorm bijgedragen aan de snelle groei van Teams. Door deze praktijken heeft Microsoft mogelijk een oneerlijk voordeel behaald ten opzichte van concurrenten zoals Slack. Onder druk van politici en toezichthouders heeft Microsoft nu besloten om een einde te maken aan deze strategie.Door Teams niet langer automatisch te bundelen met Office, krijgen klanten meer keuzevrijheid bij het selecteren van samenwerkingstools. Dit kan leiden tot een toename in concurrentie tussen Microsoft Teams en Slack, wat een positieve invloed zou kunnen hebben op Salesforce. Beide bedrijven zullen nu harder moeten werken om gebruikers aan te trekken, wat mogelijk leidt tot verdere innovatie en verbeteringen in de samenwerkingstools die zij aanbieden.

De uitkomst van deze situatie kan invloed hebben op de strategie van Salesforce, aangezien zij nu hun focus kunnen verleggen naar het versterken van het Slack-platform om het aantrekkelijker te maken voor potentiële klanten. Dit kan op zijn beurt bijdragen aan een groter marktaandeel en een sterkere positie in de markt voor online samenwerking en communicatie.


In conclusie, de beslissing van Microsoft om Teams niet meer automatisch te bundelen met Office-software kan voordelig uitpakken voor Salesforce, aangezien het de concurrentie tussen Teams en Slack kan versterken. Het einde van deze monopolistische praktijk zou kunnen resulteren in meer innovatie en een betere gebruikerservaring voor klanten van beide platforms.


We steken enorm veel tijd in dit soort artikelen zonder reclame inkomsten omdat we het leuk vinden om hiermee bezig te zijn dus als je ons wil bedanken: Like deze post en deel het met mensen die het ook interessant vinden!

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..