top of page

Realty Income aandelen dalen, wat is er aan de hand?

Samenvatting:

  • Realty Income neemt Spirit Realty Capital over in een aandelentransactie ter waarde van ongeveer $9,3 miljard.

  • De overname zal naar verwachting Realty Income's portfolio diversifiëren en meer dan 2,5% toevoegen aan het jaarlijkse aangepaste FFO per aandeel.

  • Beleggers reageren terughoudend op het nieuws, wat resulteert in een daling van Realty Income's aandelen met 7%.

Terwijl de vastgoedsector nog bijkomt van de recente marktschommelingen, kondigde Realty Income, een prominent speler op de beurs, maandag aan dat het Spirit Realty Capital zal overnemen. De all-stock deal heeft een ondernemingswaarde van ongeveer $9,3 miljard en is bedoeld om het portfolio van Realty Income te diversifiëren.

Hoewel dit op het eerste gezicht als positief nieuws klinkt - wie zou niet willen diversifiëren en daarmee potentiële risico's verminderen? - hebben beleggers hun bedenkingen geuit. Ze zijn met name bezorgd over de mogelijke impact van de deal op het dividend van Realty Income en de verwatering van hun aandelen. Deze zorgen zorgden ervoor dat de aandelen van Realty Income met 7% daalden, terwijl de aandelen van Spirit Realty met 13% stegen in de premarket trading en op moment van schrijven 7% hoger staan.

Waarom deze deal?

Om dit in eenvoudige taal uit te leggen: stel je voor dat je een eigenaar bent van een winkel die voornamelijk chocoladerepen verkoopt. Hoewel je chocoladerepen goed verkopen, realiseer je je dat het hebben van alleen chocolade je kwetsbaar maakt. Wat als mensen plotseling minder chocolade willen kopen? Dus je besluit om ook snoep en chips in je winkel te hebben. Dit is in feite wat Realty Income doet: het diversifiëren van zijn investeringen om competitief en robuust te blijven in verschillende economische cycli.

"Spirit's activa zijn zeer complementair aan ons bestaande portfolio, waardoor onze investeringen in industrieën worden uitgebreid die hebben bewezen duurzame kasstromen te genereren gedurende meerdere economische cycli," aldus Sumit Roy, president en CEO van Realty Income.

Wat betekent dit voor aandeelhouders?

Aandeelhouders van Spirit zullen voor elk aandeel dat ze bezitten 0,762 nieuw uitgegeven aandelen van Realty Income ontvangen. Dit waardeert elk Spirit-aandeel op ongeveer $37,34, wat een premie is van 15% ten opzichte van de slotkoers van $32,35 van Spirit op vrijdag.

De toekomst van Realty Income

Hoewel de onmiddellijke reactie van beleggers gemengd was, belooft deze overname een spannende toekomst voor Realty Income. Het samengevoegde portfolio zal naar verwachting het jaarlijkse contractuele huurinkomen zien stijgen van $3,8 miljard naar $4,5 miljard. En hoewel gemakswinkels het grootste segment zullen blijven voor Realty Income, zal hun aandeel in het totale portfolio licht dalen.

Kortom, deze overname heeft de vastgoedsector opgeschud, maar alleen de tijd zal leren of deze deal Realty Income inderdaad sterker maakt in een steeds veranderende markt. Er moet nog duidelijk worden wat dit betekent voor de dividend betalingen.

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page