top of page

Bijna 300% winst per aandeel groei verwacht voor dit bedrijf

In het kort:

  • Sterke prestaties verwacht voor MongoDB’s Atlas, met voorspellingen van een significante groei boven de 33% YoY & 295% EPS groei.

  • Grote institutionele beleggers zoals Oppenheimer Asset Management Inc verhogen hun investering in MongoDB, wat duidt op een sterk vertrouwen in de groeipotentie van het bedrijf.

  • AI-ontwikkelingen kunnen een positieve verrassing brengen voor MongoDB’s kwartaalcijfers.

Wanneer we denken aan de technologische reuzen van deze tijd, dan is MongoDB zeker niet te missen als opkomende reus naar mijn mening. Als aanbieder van een van de meest geavanceerde databaseplatformen, zijn alle ogen gericht op hun aankomende kwartaalcijfers. En als we de geruchten mogen geloven, is er reden tot optimisme.


Atlas in de Schijnwerpers


MongoDB's Atlas heeft al eerder indruk gemaakt met een solide prestatie in Q1, en met de toenemende afhankelijkheid van cloud-diensten, lijkt dit slechts het begin te zijn. Stifel's recente vooruitblik op MongoDB's Q2 cijfers suggereert dat Atlas in de nabije toekomst een versnelling kan doormaken. De projecties wijzen op een mogelijke groei van meer dan 37%, wat de huidige marktvoorspellingen ruimschoots overtreft.Vertrouwen van Institutionele Beleggers


Het vertrouwen in MongoDB is niet alleen gebaseerd op hun producten, maar ook op het vertrouwen van enkele van de grootste institutionele beleggers ter wereld. Oppenheimer Asset Management Inc., bekend om hun scherpe blik op winstgevende investeringen, heeft hun belang in MongoDB met maar liefst 33,9% verhoogd. Deze verhoging, die hun totale investering naar een waarde van ongeveer $435.000 brengt, is een duidelijk teken van hun geloof in MongoDB's potentieel.


Naast de veelbelovende inzichten en cijfers die al eerder zijn gedeeld over MongoDB, wachten beleggers en analisten met ingehouden adem op de aankondiging van de Q2-resultaten van MongoDB, die gepland staat voor donderdag 31 augustus, na sluiting van de markt. De algemene verwachting is dat het bedrijf wederom indrukwekkende cijfers zal presenteren.


Kwartaalcijfers MongoDB: Wat Kunnen We Verwachten?


Analisten voorspellen gemiddeld een winst per aandeel (EPS) van $0,45, wat een indrukwekkende jaar-op-jaar stijging van 295,7% zou vertegenwoordigen. Wat betreft de omzet wordt een bedrag van $390,87 miljoen verwacht, wat neerkomt op een stijging van 28,7% ten opzichte van vorig jaar. Dit komt overeen met de eerder genoemde positieve signalen rondom het product Atlas en het vertrouwen dat grote institutionele beleggers zoals Oppenheimer Asset Management Inc. hebben in het groeipotentieel van MongoDB.


Het is ook belangrijk om op te merken dat MongoDB in de afgelopen 2 jaar consequent de verwachtingen heeft overtroffen: het bedrijf heeft 100% van de tijd de EPS-ramingen overtroffen en ook 100% van de tijd de omzetramingen overtroffen. De afgelopen drie maanden hebben analisten hun EPS-ramingen 19 keer naar boven bijgesteld en niet één keer naar beneden. Wat betreft de omzetramingen, deze zijn 18 keer naar boven bijgesteld zonder enige neerwaartse correctie. Dit illustreert het aanhoudende optimisme rondom MongoDB en het vertrouwen in hun vermogen om te leveren.Kortom, alle signalen wijzen op een voortzetting van de sterke groeitrend voor MongoDB. De komende kwartaalcijfers zullen ongetwijfeld veel aandacht krijgen, en gezien de recente prestaties en positieve vooruitzichten, zijn de verwachtingen hooggespannen.


De Rol van Kunstmatige Intelligentie (AI)


Een interessante ontwikkeling die wellicht invloed kan hebben op MongoDB's cijfers is hun investering in en ontwikkeling van AI. Hoewel de specifieke details nog onbekend zijn, wordt AI beschouwd als een game-changer in bijna elke industrie. Als MongoDB erin slaagt om AI op innovatieve wijze te integreren in hun diensten, kan dit een enorme boost geven aan hun cijfers en de verwachtingen van analisten overtreffen.


Afsluitende Gedachten


Met de kwartaalcijfers van MongoDB om de hoek, is er veel om naar uit te kijken. Hun indrukwekkende prestaties in het verleden, gecombineerd met het vertrouwen van institutionele beleggers en de belofte van AI, maken dit kwartaalrapport tot een van de meest geanticipeerde van het jaar. Voor beleggers en technologie-enthousiastelingen zou dit wel eens een zeer interessante tijd kunnen zijn.


Wil je meer lezen?

Abonneer je op debelegger.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

Nu abonneren

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..