top of page

"Iedereen kan vanaf nu Programmeren met Kunstmatige Intelligentie" zegt Nvidia CEO

Rabi Safi

In het kort:

  • Nvidia's CEO Jensen Huang voorspelt dat we een "nieuw computertijdperk" binnengaan, waarin iedereen een programmeur kan zijn door simpelweg tegen de computer te praten en gewenste functies te laten ontstaan.

  • Huang introduceerde een nieuw AI supercomputer platform genaamd DGX GH200, gericht op het bouwen van generatieve AI-modellen. Generatieve AI kan verschillende soorten inhoud produceren, zoals tekst, beeld, audio en synthetische gegevens.

  • Huang gelooft dat generatieve AI de digitale kloof kan sluiten, omdat het de programmeerbarrière aanzienlijk verlaagt. Deze technologie heeft het potentieel om elke industrie te beïnvloeden, oude toepassingen te verbeteren en nieuwe toepassingen te creëren.


The purpose of life is finding the largest burden that you can bear and bearing it". Dit idee doet me denken aan de enorme uitdagingen waarmee onze technologische vooruitgang momenteel wordt geconfronteerd. Nvidia's CEO Jensen Huang lijkt een dergelijke uitdaging te hebben gevonden en te dragen: hij voorspelt dat we aan het begin staan van een 'nieuw computertijdperk'.


Zoals Nvidia CEO Jensen Huang onlangs zei;


"Elk computertijdperk, kon je verschillende dingen doen die daarvoor niet mogelijk waren."

We staan aan de vooravond van zo'n nieuw tijdperk, een tijdperk waarin niet alleen de technologie zelf, maar ook onze benadering en interactie met deze technologie radicaal zal veranderen.


De kern van Huang's argument is dat de technologische vooruitgang ons in staat stelt om de manier waarop we met computers omgaan fundamenteel te heroverwegen.


"Deze computer maakt het niet uit hoe je het programmeert, het zal proberen te begrijpen wat je bedoelt... de programmeerbarrière is ongelooflijk laag," zegt hij.

Huang introduceerde onlangs een nieuw AI supercomputerplatform genaamd DGX GH200, dat is ontworpen om generatieve AI-modellen te bouwen. Dit platform kan de manier waarop we met computers omgaan revolutioneren. Stel je voor, creatieve professionals kunnen afbeeldingen maken met een eenvoudige tekstprompt, terwijl programmeurs applicatieontwikkeling en debugging inspanningen kunnen versnellen. Zelfs architecten kunnen 3D-modellen genereren uit 2D plattegronden.


Het is gemakkelijk om sceptisch te zijn over dergelijke beloften, maar zoals Peterson ons herinnert: "Don't underestimate the power of vision and direction. These are irresistible forces, able to transform what might appear to be unconquerable obstacles into traversable pathways and expanding opportunities".


In de visie van Huang ligt de kracht van generatieve AI in zijn vermogen om informatie te begrijpen die verder gaat dan alleen tekst en cijfers. Het kan 'multimodale' informatie begrijpen, waardoor het van invloed kan zijn op elke industrie. Dit is waarom Nvidia gelooft dat generatieve AI het "meest belangrijke computerplatform van onze generatie" is.


Generatieve kunstmatige intelligentie, een technologie die in staat is om diverse soorten content te produceren, belooft het idee te doorbreken dat programmeren een gespecialiseerde vaardigheid is die alleen toegankelijk is voor een technisch onderlegde minderheid. In plaats daarvan, stelt Huang, "iedereen is een programmeur. Nu hoef je alleen maar iets tegen de computer te zeggen."



Hierbij komen we op een fundamenteel filosofisch punt. Het idee dat iedereen een programmeur kan zijn, dat we allemaal in staat zijn om de technologische wereld om ons heen vorm te geven, heeft diepe implicaties. Het suggereert een democratisering van technologie, een beweging weg van de machtsconcentratie bij een klein aantal technische experts & een wereld waarin er goede software zal zijn voor letterlijk alles wat je nodig hebt omdat het sneller kan worden ontwikkeld.


Het roept ook de vraag op wat het betekent om menselijk te zijn in een wereld waarin we steeds meer verweven zijn met technologie. Huang's visie is er een van optimisme, een waarin we allemaal in staat zijn om de technologische wereld om ons heen te beïnvloeden en vorm te geven. Maar zoals altijd bij technologische vooruitgang, moeten we ons ook bewust zijn van de potentiële valkuilen.


In de woorden van Huang, is dit nieuwe tijdperk "speciaal op meerdere manieren." Het belooft een revolutie in de manier waarop we omgaan met technologie, en verandert fundamenteel de manier waarop we denken over wat mogelijk is. Maar het brengt ook nieuwe uitdagingen en risico's met zich mee, en het zal onze wijsheid en voorzichtigheid vereisen om deze op de juiste manier te navigeren.


In een wereld waar technologie steeds prominenter wordt in ons leven, hebben we de verantwoordelijkheid om niet alleen te leren hoe we deze technologie kunnen gebruiken, maar ook om een diep begrip te ontwikkelen van de implicaties en gevolgen van deze technologie. Het is niet genoeg om simpelweg te navigeren door de technologische wereld; we moeten ook leren om deze wereld op een ethische en verantwoorde manier vorm te geven.



 

Comments


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Copyright © 2023 •

Alle rechten voorbehouden - Amsterdam - 0619930051

Disclaimer
Let op: Beleggen brengt risico's met zich mee. Je kan (een deel van) je inleg verliezen. Niets hier mag worden beschouwd als financieel advies.. Voor advies over je persoonlijke situatie kun je het beste een adviseur inschakelen.

  • Instagram
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
bottom of page