top of page

Google vertelt eindelijk meer over zijn AI toepassingen & het is er al bijna

In het kort:

  • Google onthult plannen voor AI toepassingen in zijn zoekmachine, Bard chat en andere diensten

  • Bard zal werken met alle data en koppelingen met andere diensten van Google waardoor het krachtigere en meer robuuste data heeft dan Microsoft en OpenAI.

  • Bard chatbot wordt wereldwijd beschikbaar en verbeterd met PaLM 2 taalmodel

Google heeft onlangs zijn plannen voor kunstmatige intelligentie (AI) onthuld, met als doel "AI als hulpmiddel voor iedereen" te gebruiken. Deze plannen omvatten grote veranderingen voor de zoekmachine, het beschikbaar maken van de Bard chatbot voor iedereen en het toevoegen van nieuwe AI-functies aan bestaande diensten zoals Gmail en Maps.


De zoekmachine van Google krijgt een grote update met een nieuw blok boven de reguliere zoekresultaten. Dit blok zal vragen van gebruikers in leesbare taal beantwoorden, inclusief afbeeldingen en aanvullende informatie die nuttig zijn om te vinden wat je zoekt. Google benadrukt dat het de bedoeling is dat de zoekmachine een startpunt blijft, dus gebruikers zullen nog steeds doorverwezen worden naar andere pagina's.


De zoekmachine krijgt ook een gespreksmodus, waarmee gebruikers door kunnen vragen op bepaalde onderwerpen. Deze chatbot kan ook helpen met creatieve vragen en het opstellen van berichten voor sociale media. De proefversie van deze nieuwe Google Zoeken is momenteel alleen beschikbaar in de Verenigde Staten.Google's Bard chatbot wordt breder beschikbaar en zal snel ook in het Nederlands beschikbaar zijn. Bard is nu uitgerust met het nieuwe PaLM 2 taalmodel van Google, dat betere resultaten belooft. Bovendien zal Bard werken met alle data en koppelingen met andere diensten van Google waardoor het krachtigere en meer robuuste data heeft dan Microsoft en OpenAI.


Tot slot krijgen bestaande diensten zoals Gmail en Google Foto's meer AI-functies. In Gmail kunnen gebruikers het e-mailprogramma opdrachten geven voor de inhoud van een bericht, waarna AI een nette e-mail opstelt. Google Foto's zal AI gebruiken om foto's te bewerken, zoals het verplaatsen of verwijderen van een puistje, paraplu of een vervelende photobomber en het zonniger maken van de lucht.


We steken enorm veel tijd in dit soort artikelen omdat we het leuk vinden om hiermee bezig te zijn dus als je ons wil bedanken: Like deze post en deel het met mensen die het ook interessant vinden! Download de app als je geen advertenties wil!Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..