top of page

Financieel Dagblad is Zaken Partner van Qatar

Bijgewerkt op: 13 mrt. 2023

Mensenrechtenorganisaties en de gewone burger zijn het luid en duidelijk met elkaar eens: Qatar is geen integere zakenpartner en buit op groot schaal arbeiders uit. Niet alleen uitbuiten van arbeiders, ook haat tegen homo's en rechten van vrouwen, daarmee zou een verantwoord bedrijf zich niet willen associëren. Zou je denken. Sterker nog, de tweede kamer en een over groot deel van de mensen in Nederland willen niet dat Willem Alexander of Rutte naar Qatar afreist voor het WK. Voor je beeldvorming: Qatar heeft zo'n 2,5 Miljoen inwoners waarvan 85% (ruim 2 miljoen) geen rechten heeft in het land omdat het arbeidsmigranten zijn.


Skyline van Qatar

De arbeidsmigranten bouwen het land op. Ze bouwen de hoge torens, ze bouwen de vliegvelden en ze bouwen onder andere de "Ras Laffan Port Extension". Een project waar Moederbedrijf Hal Investments van het FD Media groep, mogelijk schathemel rijk mee is geworden. Volgens de jaarstukken die we hebben gelezen van Hal investments, hebben ze een belang gehad van 50% hierin. Als je denkt dat deze jaarstukken worden verwijderd, zoals Perry Feenstra zijn tweets heeft verwijderd, geen zorgen. Ze zijn beursgenoteerd, dus dat zou strafbaar zijn & wij hebben de jaarstukken gedownload.


701 Miljoen


Het is onduidelijk hoeveel de zakenpartners van de Qatari (Hal Investments) hebben verdiend aan deze samenwerking maar we weten wel dat er flinke omzetten zijn geboekt door Hal Investments tussen 2020 & 2021 uit dit soort "joint operations". In 2020 was het goed voor $476 miljoen aan omzet en in 2021 was dit $225 miljoen. In totaal goed voor 701 Miljoen dollar.


HAL Investment is het bedrijf achter FD Media Groep & BNR Nieuwsradio.


We hebben ze om een reactie gevraagd of ze kunnen bevestigen dat er geen mensenrechten schendingen hebben plaats gevonden & hoeveel omzet specifiek uit Qatar komt. Maar voorlopig geen antwoord ontvangen.


PS: Getypt via de telefoon - Foutjes kun je doorgeven via support@debelegger.nl

2 opmerkingen

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..