top of page

Er komt een flinke correctie aan & dit is wat ik heb gedaan

In het kort:

  • Het algemene beeld op Wall Street is dat de Federal Reserve (Fed) in de komende vergadering de rentetarieven niet zal wijzigen, maar de mogelijkheid open laat om in juli te hervatten met renteverhogingen.

  • De kans is groot dat het inflatiecijfer van mei, dat dinsdag wordt gerapporteerd, een verdere daling laat zien in de strijd tegen hogere prijzen.

  • Er zijn echter uiteenlopende meningen, sommigen geloven dat er een bullmarket is aangebroken en anderen denken dat het een voorbode kan zijn voor een correctie van 10%.

Laten we beginnen met het grote plaatje: de markten hebben een sterk jaar achter de rug. De S&P 500 is met 13% gestegen & de Nasdaq met 34%. Mijn portefeuille is zelfs met 85% gestegen dit jaar dankzij Nvidia, Salesforce, Tesla en ga zo maar door!

Toch is het altijd slim om verder te kijken dan je neus lang is. "Onze verwachting is dat de cijfers tekenen van disinflatie zullen vertonen en dat dit de Fed ertoe zal brengen om te 'pauzeren' en de tarieven ongewijzigd te laten op woensdag," zei Scott Ladner, chief investment officer bij Horizon Investments. Als dat gebeurt, kunnen we een bescheiden rally in groeiaandelen verwachten.. bovenop de huidige stijging.

Echter, als de inflatiecijfers hoger uitkomen dan verwacht, zouden we een scherpe reactie kunnen zien over de hele linie. “In dat geval verhoogt de Fed woensdag de rente en signaleert er meer aan te komen. Dit is heel anders dan hoe de markt denkt over het einde van de Fed verkrapping" en dinsdag en woensdags "beweging zal onaangenaam zijn."

Een ander expert.. James Demmert, chief investment officer van Main Street Research, betwijfelt zelfs de recente aandelenrally. “Ondanks dat de S&P 500 meer dan 20% is gestegen vanaf het dieptepunt in oktober 2022, betekent dit nog niet dat de bearmarkt voorbij is." Hij voegt eraan toe dat de meerderheid van de aandelen in veel indices nog steeds in een dalende trend zit, "wat het kenmerk is van een bearmarkt."

Demmert gelooft dat een correctie van 10% in de aandelenmarkt in de kaarten zit, grotendeels te wijten aan de hogere waarderingen vanwege de gesteken koersen.. "Beleggers moeten wat droog kruit klaar hebben voor het geval het sentiment omkeert". Je weet dat als de beurs niest, groeiaandelen verkouden worden.

Maar hoe moet je als belegger met deze informatie omgaan? Mijn advies is om goed op te letten. Beoordeel de inflatiecijfers en het Fed-besluit zorgvuldig. Hou in gedachten dat markten flink kunnen bewegen, maar dat de lange termijn vaak corrigerend werkt voor korte termijn volatiliteit.


Blijf gefocust op je beleggingsstrategie en laat je niet te veel meeslepen. Zoals Warren Buffett ooit zei: "De beurs is een apparaat voor het overbrengen van geld van de ongeduldige naar de geduldige." Laten we geduldig zijn, beleggers.


Persoonlijk heb ik winst genomen op bedrijven die te groot werden en mijn portefeuille uit balans brachten & bijgekocht waar de waardering aantrekkelijk was. Ik sta dus goed gepositioneerd om bij te kopen waar kansen zich indienen en te profiteren als de beurs blijft stijgen!


Wil je dit soort onafhankelijk werk supporten? Laat dan altijd even een like achter! Je kan ook lid worden en daarmee financieel je waardering tonen & wat leuke extra's krijgen!

1 opmerking