top of page

Een goedkope mid-cap groei ETF voor tech beleggers

Bijgewerkt op: 4 jun.

In het kort:

  • De Vanguard Growth ETF biedt een uitstekende mogelijkheid voor beleggers om te profiteren van groei en diversificatie.

  • Deze ETF heeft een sterke focus op groei, met bedrijven die een marktkapitalisatie hebben tussen $2 miljard en $10 miljard.

  • Met lage beheerkosten en een bescheiden dividendrendement is deze ETF een kosteneffectieve optie voor groei-georiënteerde (ETF) beleggers.


Diversificatie is een essentieel onderdeel van een solide beleggingsstrategie. Door te investeren in een breed scala aan bedrijven, kunnen beleggers het risico van slechte prestaties van individuele aandelen verminderen en een stabieler rendement behalen. Exchange-traded funds (ETF's) zoals de Vanguard Growth ETF (NYSEMKT: VUG) maken het eenvoudig om diversificatie te bereiken met slechts een paar investeringen.


De aandelenkoers van de Vanguard Growth ETF sinds de beursgang:

BRON: Yahoo Finance


De Vanguard Growth ETF is gericht op large-cap bedrijven met een hoog groeipotentieel. Dit betekent dat de ETF beleggers de kans biedt op marktverslaande rendementen, terwijl het tegelijkertijd meer stabiliteit biedt dan kleinere groeiaandelen. De kleinste onderneming in deze ETF heeft een marktkapitalisatie van meer dan $7 miljard, wat een aanzienlijke maatstaf van stabiliteit en marktpotentieel is.


De Vanguard Growth ETF is marktkapitalisatie-gewogen, wat betekent dat grotere bedrijven een groter deel van het fonds uitmaken. Dit heeft ertoe geleid dat een aanzienlijk deel van het fonds bestaat uit techgiganten met een marktkapitalisatie van meer dan $1 biljoen. Hieronder volgen enkele van de belangrijkste bedrijven in de ETF:


De grootste posities binnen deze ETF:

BRON: Vanguard


Hoewel de Vanguard Growth ETF veel blootstelling biedt aan toonaangevende technologiebedrijven, is het belangrijk om te begrijpen dat dit niet de enige sector is die wordt gedekt. De sectorverdeling van de ETF, buiten tech, is als volgt:


Basismaterialen: 1,4%

Consumentendiensten: 19,1%

Consumentenstaples: 0,7%

Energie: 1,3%

Financiële dienstverlening: 2,4%

Gezondheidszorg: 7,6%

Industrie: 8,7%

Vastgoed: 1,4%

Telecommunicatie: 0,8%

Nutsbedrijven: 0,2%


Sinds de oprichting in januari 2004 heeft de Vanguard Growth ETF gemiddeld ongeveer 10% jaarlijkse rendementen behaald. In het afgelopen decennium is dit gemiddelde gestegen tot bijna 14%, voornamelijk door de sterke prestaties van de fors vertegenwoordigde top technologieaandelen. Hoewel historische prestaties geen garantie bieden voor toekomstige resultaten, is het een solide groei sinds de beursgang van deze ETF.


Een van de aantrekkelijke aspecten van de Vanguard Growth ETF is de lage kostenstructuur, zoals ik in de titel al aangaf is deze ETF in verhouding erg goedkoop. Met een kostenratio van 0,04% kost het fonds je als belegger slechts $0,40 per $1.000 geïnvesteerd. Lage kosten kunnen aanzienlijk bijdragen aan het maximaliseren van de netto rendementen op lange termijn, helemaal voor kleinere beleggers. Helaas is deze exacte ETF niet makkelijk beschikbaar maar hieronder een aantal die vergelijkbaar vaar zijn en beschikbaar bij de meeste brokers.
Voor beleggers geïnteresseerd in een groei ETF bieden de Vanguard Growth ETF en genoemde alternatieven een uitstekende mogelijkheid om te profiteren van zowel groei als diversificatie, met een overhang richting tech. Hoewel het belangrijk is om niet te zwaar te leunen op één sector, wat in dit geval wel aan de hand is, biedt deze ETF een sterke basis die kan worden aangevuld met andere investeringen om een goed afgeronde portefeuille te creëren.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Comments


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..