top of page

Dit defensie aandeel blijft records neerzetten

Lockheed Martin, een van de grootste defensiebedrijven ter wereld hebben hun cijfers gerapporteerd en die waren een stuk beter dan de verwaching. Het aandeel is flink gestegen en inmiddels op all-time-high, na dit nieuws, dus laten we eens kijken wat er precies gebeurd is.


Lockheed Martin, bekend van de F-22 en F-35 gevechtsvliegtuigen, heeft het afgelopen jaar veel militaire uitrusting geleverd aan Oekraïne in hun strijd tegen de Russische invasie. Ze leverden onder andere raketten en artilleriesystemen. Echter, de VS heeft ervoor gekozen geen F-16's van Lockheed Martin en General Dynamics naar Oekraïne te sturen om directe conflicten met Rusland te vermijden.

Ondertussen heeft China Lockheed Martin en Raytheon geboycot vanwege wapenverkopen aan Taiwan. Toch gaat het bedrijf door met zaken, zoals een deal van $259 miljoen voor de verkoop van F-16 upgrades aan Turkije.


Nu over de cijfers: Lockheed Martin rapporteerde een aangepaste winst van $6,43 per aandeel, wat gelijk is aan vorig jaar. De netto-omzet steeg naar $15,126 miljard van $14,96 miljard. De operationele cashflow bedroeg $1,56 miljard met een vrije kasstroom van $1,27 miljard.

Analisten hadden verwacht dat de winst van Lockheed Martin met 6% zou dalen tot $6,05 per aandeel, terwijl de omzet naar $15 miljard zou stijgen. Maar het bedrijf overtrof deze verwachtingen dus!

Voor de rest van het jaar verwacht Lockheed een winst tussen $26,60 en $26,90 per aandeel, met een netto-omzet tussen $65 en $66 miljard. Analisten voorspellen een winststijging van 24% naar $26,91 per aandeel en een omzetdaling van 0,36% naar $65,746 miljard.

Na de bekendmaking van de resultaten, steeg het aandeel van Lockheed Martin met 3%, en overtrof daarmee het koopniveau van 499,05 dollar. Het bedrijf heeft een sterke EPS Rating van 85 en een RS Rating van 86.

Kortom, het lijkt erop dat Lockheed Martin het goed doet ondanks de uitdagingen die ze het afgelopen jaar hebben gehad. Het aandeel de afgelopen drie maanden bijna 13% gestegen en dit jaar 6% gestegen. Houd dit bedrijf in de gaten, want het kan nog interessant worden gezien de huidige geopolitieke spanningen.


We steken enorm veel tijd in dit soort artikelen zonder reclame inkomsten dus als je ons wil bedanken: Like deze post en deel het met mensen die beleggen ook interessant vinden!

Comentarios


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!