top of page

Dit zijn de verwachtingen van Amazon's kwartaalcijfers

  • Amazon (AMZN) zal naar verwachting sterk presteren in Q2, met de nadruk op de groei van Amazon Web Services (AWS).

  • Analisten verwachten een Q2 omzet van $131,2 miljard, een stijging van 8% ten opzichte van vorig jaar, en een winst van 35 cent per aandeel.

  • De (komende) verwachtingen voor AWS zullen van cruciaal belang zijn, gezien de recente vertraging in de groei.


Amazon, de e-commerce gigant, zal vandaag zijn resultaten over het tweede kwartaal bekendmaken. Het belangrijkste aandachtspunt zal bijna zeker de vooruitzichten zijn voor Amazon Web Services (AWS), het cloud computing platform van het bedrijf.


Voor het tweede kwartaal voorspellen analisten een omzet van $131,2 miljard voor Amazon, een stijging van 8% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. De verwachte winst per aandeel bedraagt 35 cent. Dit is een opmerkelijke stijging ten opzichte van een verlies van 20 cent een jaar geleden.


In de voorgaande kwartalen heeft AWS, het cloud computing segment van Amazon, een vertraging in de groei laten zien. Dit komt omdat klanten zich meer zijn gaan richten op de optimalisatie (en soms ook minimalisering) van hun uitgaven in de cloud. De verwachting is dat deze trend zich ook dit kwartaal zal voortzetten. De consensus van Wall Street voorspelt een omzet van $21,7 miljard voor AWS in het kwartaal, een stijging van 10% ten opzichte van een jaar eerder. Dit is een verdere daling ten opzichte van de bijna 40% groei die in het vierde kwartaal van 2021 werd gerealiseerd.


Mark Mahaney, een analist bij Evercore ISI die een koersdoel van $150 voor Amazon-aandelen hanteert, schrijft in een voorbeschouwing dat de sterke resultaten van de cloud-bedrijven van zowel Microsoft als Meta Platforms de risico's voor AWS dit kwartaal aanzienlijk hebben verminderd. De guidance voor het volgende kwartaal zou daarom dan ook meer aandacht verdienen.


Andere gebieden die ook aandacht verdienen zijn de online winkelverkopen en de inkomsten uit diensten aan derden. Analisten voorspellen dat de omzet uit online winkels in het tweede kwartaal $54,2 miljard zal bedragen, een stijging van 6,5%, terwijl de inkomsten uit diensten aan derden $31 miljard zullen bedragen, een stijging van 13,1%.


Abonnementsdiensten (zoals Prime) worden geprojecteerd op $9,7 miljard, een stijging van 11%, terwijl advertentie-inkomsten naar verwachting $10,3 miljard zullen bedragen, een stijging van 18%. Dit toont de grote spreiding van Amazon's inkomstenstromen, wat helpt om het bedrijf te beschermen tegen eventuele schokken in een bepaald segment.


Brad Erickson, analist bij RBC, is ook positief gestemd. Hij behoudt zijn hoge verwachting ('outperform') en stelt een koersdoel van $135 voor Amazon-aandelen. Volgens hem zal Amazon voornamelijk iets zeggen over de AWS-resultaten van juli. Deze resultaten kunnen ons een goed beeld geven van hoe het de rest van het kwartaal zal gaan. Als er in juli een groei van rond de tien procent was en er tekenen zijn dat deze groei zal doorzetten, dan is Erickson meer dan tevreden.


Terwijl de markt in spanning afwacht op de resultaten van Amazon, is het belangrijk om te onthouden dat het bedrijf, ondanks de uitdagingen, nog steeds een dominante speler is in de e-commerce en cloud computing markten. Het succes van Amazon zal waarschijnlijk blijven afhangen van de groei van deze twee belangrijke segmenten. En zoals de bekende investeerder Benjamin Graham ooit zei: "In the short run, the market is a voting machine but in the long run, it is a weighing machine". Tot nu toe blijft het gewicht van Amazon's succes in ieder geval zwaar wegen.

תגובות


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!