top of page

Microsoft, Meta, Amazon & TomTom werken samen om Google Maps

Samenvatting:


  • Meta, Microsoft, Amazon en TomTom hebben de Overture Maps Foundation opgericht, die een open dataset heeft vrijgegeven om ontwikkelaars in staat te stellen hun eigen kaarten te bouwen en te concurreren met Google Maps en Apple Maps.

  • De vrijgegeven dataset bevat 59 miljoen "punten van belang", zoals restaurants en bezienswaardigheden, evenals informatie over transportnetwerken en administratieve grenzen.

  • Het idee achter de Overture Maps Foundation is om het gemakkelijker en goedkoper te maken voor ontwikkelaars om apps te bouwen, als een alternatief voor de betaalde toegang tot de API's van Google Maps en Apple Maps.


In een poging om de dominante positie van Google en Apple in de kaarten- en navigatie-industrie te doorbreken, hebben Meta, Microsoft, Amazon en TomTom de Overture Maps Foundation opgericht. Deze groep, gevormd in 2022, heeft haar eerste open kaartdataset vrijgegeven vandaag, met als doel ontwikkelaars in staat te stellen hun eigen mapping of navigatieproducten te bouwen.


Het vrijgegeven materiaal omvat 59 miljoen "punten van belang", zoals restaurants en monumenten, samen met informatie over transportnetwerken en administratieve grenzen. Deze gegevens zijn verzameld en gedoneerd door Meta en Microsoft.


Marc Prioleau, de uitvoerend directeur van de Overture Maps Foundation, verklaarde dat de vrijgave een belangrijke stap is in het vestigen van een uitgebreide, marktwaardige open kaartdataset voor onze constant veranderende wereld. De dataset, in het bijzonder de 'Places' dataset, vertegenwoordigt een belangrijke, voorheen niet beschikbare open dataset, met het potentieel om alles te mappen, van nieuwe grote en kleine bedrijven tot pop-up straatmarkten overal ter wereld.

Volgens Prioleau is de initiële data slechts het begin; de voortdurende uitdaging ligt in het onderhouden van de data te midden van constante veranderingen om aan de gebruikersverwachtingen te voldoen. Daarom zijn de plannen van Overture om een brede samenwerking op te bouwen die een up-to-date, uitgebreide database van punten van belang kan onderhouden en bijwerken.


Bij de oprichting van de groep vorig jaar, meldden de bedrijven dat de data in de loop van de tijd zou worden uitgebreid om meer plaatsen, routering en navigatie, en 3D-gebouwdata te omvatten.

Het idee achter de Overture Maps Foundation is om het zowel gemakkelijker als goedkoper te maken voor ontwikkelaars om apps te maken. Ter context, ontwikkelaars moeten betalen om toegang te krijgen tot de Google Maps' API. Hoewel Apple gratis toegang biedt tot Apple Maps voor native app-ontwikkelaars, moeten webapp-ontwikkelaars betalen om er toegang toe te krijgen.


Kaart- en locatiedata spelen een fundamentele rol op verschillende manieren, van IoT (Internet of Things) apparaten en zelfrijdende auto's, tot logistiek en big data visualisatie tools. Het hebben van al deze data, die hoofdzakelijk alleen toegankelijk is via grote bedrijven, kan beperkend zijn in termen van wat bedrijven kunnen doen met de data en welke features ze tot hun beschikking hebben. Het Overture Maps-initiatief is een stap in de richting van het ontsluiten van deze waardevolle informatie voor een bredere reeks ontwikkelaars en innovatoren.

Comments


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..