top of page

Dit staat je te wachten deze week..

Bijgewerkt op: 10 apr.

De Amerikaanse arbeidsmarkt begint tekenen van zwakte te vertonen, en inflatiecijfers van volgende week zijn van cruciaal belang om te bepalen of de Federal Reserve stopt met het verhogen van de rente. Er zijn vorige week rapporten verschenen die wijzen op een afname van het aantal vacatures, hogere werkloosheidsaanvragen dan verwacht en ontslagen buiten de technologiesector. Het banenrapport van vrijdag kan opnieuw positief verrassen, maar veel economen verwachten dat de arbeidsmarkt in de komende maanden verder zal verslechteren.

Centrale bankiers hebben altijd de krappe arbeidsmarkt als bewijs gebruikt dat de rente niet genoeg is verhoogd. Na de bankencrisis in maart hebben macrospeculanten hun verwachtingen voor de rente dit jaar teruggedraaid. Aanstaande vrijdag komen ook de inflatie cijfers in de VS naar buiten, dit kan ervoor zorgen dat de FED de rente stijgingen gaat pauzeren.

Ik weet dat de Fed heeft gezegd dat ze dat graag zouden willen blijven verhogen. De werkgelegenheidsgegevens van vorige week zullen daar natuurlijk invloed op hebben, maar ik denk dat de CPI en PPI, die we volgende week krijgen, belangrijker zijn voor korte termijn handelaren.


Beleggers zochten vooral defensieve aandelen vorige week & ook de obligatie markt prijst een recessie in. Maar als de inflatiecijfers van deze week aantonen dat de prijzen ook afkoelen, zou dat een opluchting kunnen zijn voor beleggers. Er staat 5 Miljard aan cash aan de zijlijn van beleggers die dit graag zouden willen inzetten. Daarnaast wordt het ook interessant wat de FED gaat doen... Beleggers wachten al erg lang op een pauze in de rente verhogingen.

Volgende week zullen ook de eerste grote rapporten van het eerste kwartaalcijferseizoen verschijnen, met Delta Air Lines, JPMorgan Chase en enkele andere namen die hun resultaten bekendmaken.

Winst verwachtingen zijn flink gedaald.. kijk wat deze analist zegt:

"De consensusverwachtingen zijn dat de winst per aandeel (EPS) met 7% jaar-op-jaar zal dalen, de grootste daling sinds het derde kwartaal van 2020 en een aanzienlijke verslechtering ten opzichte van de -1% in het vierde kwartaal van 2022"


Als de prognoses uitkomen, zal dit kwartaal het dieptepunt zijn van de winstgroei van de S&P 500 zeggen analisten van Goldman Sachs

Waarom kan de beurs alsnog stijgen denk je dan? De verwachting is dat dit de dieptepunt zal zijn en einde van dit jaar weer betere cijfers. Met andere woorden, de lange termijn winstprognoses zijn mogelijk nog steeds optimistisch.

"In zekere zin is het bemoedigend om te zien dat de schattingen een realistisch beeld geven van een aanstaande recessie, maar als men kijkt naar de schattingen voor 2024, dan voorspellen deze een groei van 12%. Het is waarschijnlijk dat deze schattingen ook naar beneden moet worden bijgesteld," zeggen sommige analisten.


Vind je de week updates tof? Laat hieronder een reactie of een like achter! Zo blijf ik dit soort content maken!

De economische vooruitzichten blijven onzeker, maar beleggers moeten goed letten op de inflatiecijfers van volgende week, evenals de komende kwartaalcijfers om de aller beste bedrijven er tussen uit te pikken!


Agenda overzicht met de verwachte winst rapporten (kwartaalcijfers) en macrocijfers in de VS.Vergeet niet om deze training te volgen:

Training: Aandelen waarderen

1 opmerking

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page