top of page

Dit is waarom SMCI aandelen keihard dalen met -20% en Nvidia mee trekt

In het kort:

  • Super Micro Computer (SMCI) ziet op dit moment een forse daling van 20% in aandelenkoers, grotendeels door het ontbreken van voorlopige kwartaalresultaten in de recente aankondiging.

  • Beleggers reageerden negatief omdat het gebruikelijk is dat SMCI voorlopige resultaten deelt voor de officiële bekendmaking van kwartaalcijfers.

  • Er wordt verwacht dat SMCI op 30 april een EPS van $5,84 en een omzet van $4,01 miljard zal rapporteren, wat cruciaal zal zijn voor de toekomstige koers van het aandeel.


Super Micro Computer, Inc. (SMCI) heeft op vrijdag een aanzienlijke daling in de aandelenkoers ervaren. Dit volgde op een persbericht waarin het bedrijf de datum voor het publiceren van de resultaten voor het fiscale derde kwartaal van 2024 bekendmaakte, maar opvallend geen voorlopige resultaten deelde zoals gebruikelijk.


De koers van SMCI aandelen vandaag:


Traditiegetrouw deelt SMCI altijd de voorlopige resultaten voorafgaand aan de volledige kwartaalrapportage, een praktijk die investeerders en analisten waarderen omdat het een indicatie geeft van de financiële gezondheid en prestaties van het bedrijf op voorhand van de volledige cijfers. Het ontbreken van deze voorlopige resultaten heeft tot zorgen geleid onder beleggers en handelaren, die nu vermoeden dat het bedrijf wellicht niet zo goed heeft gepresteerd als verwacht. Deze zorg heeft geleid tot een verkoopreactie, waarbij de aandelen van SMCI met zo´n 20% zijn gedaald.


De verwachtingen voor de komende kwartaalresultaten zijn hooggespannen. Analisten voorspellen dat SMCI een winst per aandeel (EPS) van $5,84 zal rapporteren, met een totale omzet van $4,01 miljard. Deze cijfers zijn van cruciaal belang voor de richting die het aandeel uit zal gaan na de publicatie.Verhoogde verwachtingen van Loop Capital

Super Micro Computer (SMCI) staat echter aan de vooravond van een mogelijke opwaartse sprong van bijna 100% in zijn aandelenkoers vanaf hier, als we Loop Capital mogen geloven. Deze indrukwekkende voorspelling volgt op een sterk jaar voor het bedrijf, waarin het zichzelf heeft gepositioneerd als een vooraanstaande speler in de snelgroeiende markt voor AI-servers.


De enorme groei in aandelenkoers wordt gedreven door de toenemende vraag naar hoogwaardige rekenkracht voor AI-toepassingen, voornamelijk vanuit datacenters en instellingen die gespecialiseerd zijn in AI. Analisten van Barclays zijn ook zeer positief en verwachten dat de aanstaande resultaten van het bedrijf de verwachtingen van de markt zullen overtreffen. Zij anticiperen op een sterke kwartaalprestatie en geloven dat de verwachtingen voor het volgende kwartaal de marktprognoses gemakkelijk zal overtreffen.


JPMorgan heeft SMCI bijvoorbeeld onlangs een 'Overweight' beoordeling gegeven en benadrukte het belang van het bedrijf in de voorhoede van de AI-revolutie. De vraag naar SMCI's producten, voornamelijk gebruikt voor het trainen van AI-modellen en uiteindelijk voor AI-inferencing taken, blijft stijgen.


Loop Capital heeft recentelijk zijn prijsdoel voor SMCI verhoogd naar $1,500 en behoudt een 'Buy' waardering voor het aandeel. Deze verhoging weerspiegelt het vertrouwen in de aanhoudende vraag naar generatieve AI-servers en de groeiende rol van SMCI binnen deze niche. Volgens Loop Capital blijft het langetermijnpotentieel van SMCI ondergewaardeerd door de markt.De koersreactie op de aandelen van SMCI toont de enorm hoge gevoeligheid van de markt voor verwachtingen en voorafgaande indicaties van bedrijfsprestaties. Het voorbeeld van SMCI illustreert hoe cruciaal transparantie en consistentie zijn in de communicatie van bedrijven met hun investeerders. Terwijl SMCI zich voorbereidt op de volgende kwartaalrapportage, zal het essentieel zijn om nauwlettend te letten op eventuele aanvullende signalen of updates die kunnen wijzen op meer duidelijkheid rond de reden voor het ontbreken van deze vroege indicatie van de cijfers. De huidige reactie laat maar weer zien hoe gespannen de hele markt is, waar nieuws als dit meteen slecht valt.


De komende weken zullen bepalend zijn voor SMCI en zijn positie binnen de markt. Met hoge verwachtingen van analisten en een zeer kritische blik van beleggers op dit moment, zal de aankondiging van de kwartaalresultaten op 30 april een sleutelmoment zijn voor het bedrijf. Het herstel van vertrouwen en een mogelijke koerscorrectie zullen uiteraard afhangen van de daadwerkelijke prestaties.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Comentarios


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..