top of page

Dit is hoe groeiaandelen kunnen profiteren van de Bankencrises

Terwijl de meeste mensen op Wall Street in paniek zijn door de groeiende bankencrisis, geniet een grote investeerder volop van de situatie.


Cathie Wood's toonaangevende Ark ETF wist op dinsdag alleen al $397 miljoen aan vers kapitaal aan te trekken, wat de grootste dagelijkse instroom betekent sinds april 2021.

Investeerders zouden zich tot het innovatiefonds kunnen wenden met het idee dat de huidige bankencrises de Federal Reserve zou kunnen doen besluiten om de rente verhogingen te stoppen en misschien zelfs omdraaien als de gevolgen te groot zijn.. wat natuurlijk voordelig zou uitpakken voor groeiaandelen. Veel tech-aandelen zijn in de afgelopen jaren het zwaarst getroffen door de renteverhogingen.

Cathie Wood zegt (net als iedereen die de FED beleid niet aanstaat) dat de centrale bank een fout maakt in haar beleid door agressief de rente te verhogen, omdat de FED deflatie-indicatoren negeert. Ze denkt dat er een flinke rally kan ontstaan voor haar snelgroeiende aandelen zodra de rente stopt met stijgen.


Zodra de Fed ophoudt met focussen op Inflatie en zich richt op de enorme deflatie die we zien gebeuren door bankencrisis, verwacht ARK een heropleving die doet denken aan de Roaring Twenties, zo liet Cathie Woord weten in een tweet op woensdagavond.

De verwachtingen van de markt zijn aan het veranderen en men verwacht inmiddels een pauze in de rente verhogingen. De kans op een pauze in het rentebeleid steeg tot wel 65%, volgens CME Group.

Cathie Wood's ETF, met ongeveer $6 miljard aan beheerd vermogen, steeg deze week met meer dan 5% en presteerde beter dan de algemene markt. Dit als gevolg van de groeiende bezorgdheid dat de ondergang van Silicon Valley Bank een kettingreactie in de banksector zou kunnen veroorzaken.


Dit jaar is ARKK met 21% in waarde toegenomen, doordat de twee investeringen van Wood, zoals Tesla en Roku die ik zelf ook bezit, een opmerkelijke opleving kenden. Het fonds bevindt zich echter nog steeds 47% onder het recente hoogtepunt. Mijn portefeuille steeg ter vergelijking 47% sinds december.

Vanaf het begin van het jaar tot nu toe heeft het door Wood actief beheerde fonds een inflow gezien van $100 miljoen, wat de grootste instroom is in de categorie van wereldwijde thematische aandelenfondsen.

Haar fonds concentreert zich op bedrijven met geavanceerde technologieën in domeinen als genetica, robotica, internet en fintech. Op dit moment heeft het fonds 28 aandelen in portefeuille. Drie van haar aandelen zitten ook in mijn portefeuille. Tesla, Roku & Shopify.
Lees ook deze posts:

2 opmerkingen

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page