top of page

Dit e-commerce bedrijf nu groter dan Alibaba, analisten zijn positief

In het kort:

  • Groeipotentieel voor PDD Holdings: Morgan Stanley, JPMorgan, en Morningstar verhogen hun koersdoelen na een indrukwekkende groei van 94% in de derdekwartaalomzet. PDD Holdings wordt door Morgan Stanley zelfs als de topkeuze voor de Chinese e-commerce genoemd, met een koersdoel van $170.

  • Temu vs. Alibaba en JD.com: PDD Holdings en Temu dagen de gevestigde orde uit door zich te richten op prijsbewuste consumenten, terwijl Alibaba en JD.com zich richten op hoger geprijsde artikelen. In een tijd van economische vertraging in China blijft PDD Holdings opvallen als een groeiaandeel.

  • Internationaal succes voor Temu: Temu, de internationale tak van PDD, verovert niet alleen de binnenlandse markt maar groeit ook snel wereldwijd, met aanwezigheid in 48 landen, waaronder Nederland. De omzetverdubbeling van PDD Holdings in het derde kwartaal resulteerde in een opvallende koersstijging van 18%.


In een opmerkelijke verschuiving heeft PDD Holdings, het moederbedrijf van Pinduoduo en Temu, de e-commercewereld op zijn kop gezet door Alibaba te overtreffen als het meest waardevolle bedrijf in China. Met een marktkapitalisatie van bijna $190 miljard heeft PDD Holdings niet alleen de aandacht getrokken van Wall Street-analisten, maar ook de gevestigde orde uitgedaagd in wat wordt beschouwd als een historisch moment voor de Chinese e-commerce.


Analisten zien groeipotentieel

Banken zoals Morgan Stanley, JPMorgan, en Morningstar hebben hun koersdoelen voor PDD Holdings opgeschroefd na een indrukwekkende groei van 94% in de derde kwartaalomzet ten opzichte van vorig jaar.


Morgan Stanley heeft PDD Holdings uitgeroepen tot zijn topkeuze voor China's e-commerce, met een gewijzigd koersdoel van $170, wat een veelbelovende 19% upside vertegenwoordigt vanaf het recente sluitingsniveau. JPMorgan benoemde Temu als een zeldzame "tweede groeicurve" en voorspelt dat het bedrijf tegen 2027 winstgevend zal zijn, wat hun optimisme weerspiegelt in een koersdoelverhoging naar $180.


Temu vs. Alibaba en JD.com

De opkomst van PDD Holdings en de exponentiële groei van Temu weerspiegelen een fundamentele verschuiving in het consumentengedrag in China. Terwijl Alibaba en JD.com zich richten op hoger geprijsde artikelen, floreert PDD Holdings met zijn prijsvechtersstrategie.


JPMorgan-analisten merken op dat PDD Holdings een "standout growth stock" is te midden van een bredere economische vertraging in China, waarbij consumenten steeds meer waarde voor hun geld zoeken.


Internationale triomf van Temu

Temu, de internationale tak van PDD, heeft niet alleen de binnenlandse markt veroverd, maar is ook snel gegroeid na de lancering in de Verenigde Staten in september vorig jaar. De agressieve marketingcampagnes en grootschalige kortingen hebben Temu in korte tijd wereldwijd geëxpandeerd, met aanwezigheid in 48 landen, waaronder Nederland.


De omzet van het moederbedrijf, PDD Holdings, verdubbelde in het derde kwartaal van dit jaar, wat resulteerde in een spectaculaire koersstijging van 18%.


Kritiek en zorgen

Ondanks het succes roept het bedrijfsmodel van PDD Holdings en Temu enkele kritische vragen op. Het gebruik van flinterdunne marges om druk uit te oefenen op fabrikanten en transportbedrijven heeft kritiek ontvangen, en er zijn zorgen geuit over de dataveiligheid na meldingen van malware in de Pinduoduo-app. Deze kwesties hebben geleid tot aandacht van zowel binnenlandse als buitenlandse critici.


Jack Ma's erkenning en Alibaba's strijd

De opmerkelijke prestaties van PDD Holdings en Temu hebben ook Alibaba-oprichter Jack Ma niet onopgemerkt gelaten. In een intern bericht drong Ma er bij zijn personeel op aan om te leren van de opkomende concurrent en erkende hij de "verbluffende" resultaten van PDD Holdings. Te midden van een zoektocht naar een nieuwe koers en herstructurering na een moeilijk jaar, staat Alibaba nu voor een cruciaal moment onder leiding van CEO Eddie Yongming Wu.


Conclusie

De opmars van PDD Holdings en Temu markeert een nieuw hoofdstuk in de Chinese e-commercegeschiedenis. Terwijl de gevestigde orde wordt uitgedaagd, is het duidelijk dat consumenten, zowel in China als daarbuiten, waarde voor hun geld zoeken. Het succes van Temu als een wereldwijde speler onderstreept de veranderende dynamiek van de industrie en voorspelt een competitief tijdperk waarin prijs, innovatie en consumentenwaarde centraal staan.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!