top of page

Dit aandeel uit mijn portefeuille kondigt een grote AI-update aan

In het kort:

  • Salesforce introduceert een aantal belangrijke updates voor zijn AI-software Einstein, waaronder de lancering van de Einstein Copilot.

  • CEO Marc Benioff benadrukt het belang en de waarde van AI voor het platform van Salesforce.

  • Analisten hebben verschillende meningen over de directe invloed van AI, maar hebben wel veel vertrouwen in de toekomst van Salesforce.


San Francisco was deze week het bruisende hart van de technologiewereld tijdens de jaarlijkse Dreamforce-gebruikersconferentie. Eén van de hoogtepunten? Salesforce trok flink de aandacht met de introductie van hun vernieuwde generatieve AI-tools. Hiermee sluit Salesforce zich aan bij een steeds langer wordende rij bedrijven die inzetten op zogenaamde 'AI-co-pilots'.


Als de termen 'generatieve AI-tools' en 'co-pilots' je wat ingewikkeld in de oren klinken, laten we het dan simpel houden: denk aan de co-pilots als je persoonlijke digitale assistenten. Deze tools, aangedreven door Artificial Intelligence, zorgen ervoor dat je eigenlijk op een menselijke manier met software kunt praten. Het is vergelijkbaar met hoe je tegen Siri of Google Assistent zou praten, maar dan geschikt voor de zakelijke omgeving. Microsoft is hier bijvoorbeeld al mee bezig voor hun Microsoft 365-pakket.


De nieuwste aanwinst van Salesforce op dit gebied heet 'Einstein Copilot'. Deze tool is niet alleen ontworpen om vragen van gebruikers te beantwoorden, maar ook om hen actief te ondersteunen tijdens hun dagelijkse werkzaamheden. Hoe mooi zou het zijn als je, middenin een drukke werkdag, simpelweg een vraag kunt stellen in je eigen woorden en meteen het juiste antwoord krijgt? Maar Einstein gaat nog een stapje verder. Het systeem kan bijvoorbeeld na een verkoopgesprek een volgende stap voorstellen, zoals een follow-up actieplan. Op deze manier kan Einstein Copilot de effectiviteit flink verhogen.


Stel je voor: Einstein Copilot die een overzicht geeft van alle klantactiviteiten, direct reageert op klantenservicevragen, en zelfs marketingmails automatisch opstelt. Kort gezegd, deze tool is ontworpen om het bedrijfsleven een stukje soepeler te laten lopen.


Wat deze aankondiging nog eens extra bijzonder maakt, is de komst van de 'Einstein Copilot Studio'. Dit is een platform waarmee bedrijven hun eigen AI-gestuurde apps kunnen creëren, helemaal afgestemd op hun specifieke behoeften. Denk aan op maat gemaakte spraakopdrachten en specifiek ontworpen AI-modellen die perfect integreren met de workflow van een bedrijf. Op deze manier heeft de gebruiker daadwerkelijk de touwtjes in handen.


Marc Benioff, de medeoprichter en co-CEO van Salesforce, ziet de huidige tijdsgeest treffend: "We zitten middenin een AI-revolutie." En Salesforce doet niet alleen grootse uitspraken hierover; ze handelen ernaar.


Maar zoals bij elke revolutie zijn er ook sceptici. Brian White, een vooraanstaande analist bij Monness Crespi Hardt, is iemand die ons aanmoedigt om verder te kijken dan de hype. Hoewel hij de veelbelovende horizon voor Salesforce erkent, wijst hij ook op een voorzichtig sentiment in de markt als het gaat om de onmiddellijke gevolgen van AI. Volgens Hardt zal het nog wel even duren voordat de effecten van AI daadwerkelijk terug te zien zijn in de financiële resultaten van Salesforce.In de wereld van technologie ziet Marc Benioff, medeoprichter en CEO van Salesforce, de toekomst van Salesforce echter wel heel duidelijk voor zich: "We bevinden ons in het hart van een AI-revolutie." Salesforce doet niet alleen heel grootse uitspraken hierover; ze handelen er ook daadwerkelijk naar.


Dit alles brengt ons naar een belangrijk besef: het integreren van AI in platforms zoals Salesforce is meer dan een trend. Het is een strategische zet die bedrijven helpt hun productiviteit te optimaliseren en medewerkers in staat stelt zich te concentreren op taken die daadwerkelijk de nuances van het menselijk inzicht vereisen. Hoewel er verschillende meningen en discussies zijn over de rol van AI in het bedrijfsleven, staat een ding tot nu toe vast: Salesforce staat vooraan in deze innovatie.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar Michiel@debelegger.nl

Wil je meer lezen?

Abonneer je op debelegger.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..