top of page

Analyse Sofi Technologies, waarom kopen insiders aandelen?

In het kort:

  • SoFi's financiële diversiteit: SoFi Technologies, een Amerikaans online bedrijf, biedt diverse financiële producten en trok recentelijk de aandacht door zich terug te trekken uit de cryptobusiness en de aandelen aankoop van ARK Invest.

  • Insider vertrouwen: CEO Anthony Noto en andere insiders investeerden het afgelopen jaar $10 miljoen in SOFI-aandelen, wat insider-optimisme over de toekomst suggereert.

  • Positieve vooruitzichten: Investeerders tonen optimisme, met een voorspelde minimale koers van $12 per aandeel, ondersteund door innovatie en groei in winst per aandeel.


Sofi Technologies, Inc. is een in San Francisco gevestigd Amerikaans online bedrijf dat gespecialiseerd is in persoonlijke financiën en online bankieren. Het bedrijf biedt diverse financiële producten aan, waaronder herfinanciering van studieleningen, hypotheken, persoonlijke leningen, creditcards, beleggingsmogelijkheden en bankdiensten. Recentelijk heeft Sofi Technologies aangekondigd dat het zich terugtrekt uit de cryptobusiness vanwege toenemend toezicht door bankregulatoren.


SoFi Technologies (NASDAQ:SOFI) verovert de financiële wereld met zijn visie op de toekomst van persoonlijke financiën. Hoewel niet iedereen deze visie deelt, tonen insiders vertrouwen door te investeren in SOFI-aandelen. In dit artikel verkennen we recente ontwikkelingen en controverses rond SoFi Technologies, met als doel een uitgebreid overzicht te bieden voor potentiële investeerders.


Vertrouwen van binnenuit

CEO Anthony Noto van SoFi Technologies heeft het afgelopen jaar een sterk geloof in de toekomst van het bedrijf getoond door persoonlijk $5 miljoen te investeren in SOFI-aandelen. Dit maakt deel uit van een bredere trend, waarbij insiders gezamenlijk $10 miljoen hebben geïnvesteerd.


Dergelijke substantiële aankopen door insiders duiden vaak op een positieve vooruitblik, maar de belangrijkste vraag voor investeerders blijft: is SoFi Technologies een betere keuze dan traditionele banken voor de volgende generatie persoonlijke financiën?


Innovatieve aanbiedingen buiten traditioneel bankieren

SoFi Technologies groeit niet alleen op vertrouwen; het blijft een vernieuwend bedrijf met innovatieve producten. Een voorbeeld hiervan is de onlangs gelanceerde SoFi Enhanced Yield ETF (NYSEARCA:THTA). Dit exchange-traded fund, ontworpen voor moderne passieve inkomstenbeleggers, richt zich op kortlopende schatkistpapier en integreert een op data gebaseerde optie-overlay strategie.


De bereidheid van SoFi om onconventionele ideeën te verkennen, in tegenstelling tot traditionele banken, toont hun toewijding om voorop te blijven in het snel evoluerende financiële landschap.


Waarom investeerders positief zijn over het aandeel

Met een huidige marktkapitalisatie van ongeveer $7.05 miljard kijken investeerders reikhalzend uit naar de resultaten van dit kwartaal, gepland tussen 29 januari 2024 en 2 februari 2024. Vanuit een winstperspectief wordt verwacht dat SoFi Technologies een break-even winst per aandeel zal behalen voor het huidige kwartaal, wat een opmerkelijke jaar-op-jaar verandering van +100% vertegenwoordigt.


Analisten voorspellen een verwachte winst per aandeel (EPS) van $0 voor dit komende kwartaal, stijgend naar $0.01 voor het fiscale jaar 2023 en naar ongeveer $0.05 voor fiscaal jaar 2024. De verwachte groei van EPS wordt geschat op 5.00% in 2023, terwijl de groei voor het volgende jaar wordt voorspeld op 113.20%.


Investeerders tonen een positieve kijk op SoFi Technologies ($SOFI) aandelen, waarbij een minimale koers van $12 per aandeel wordt voorspeld op basis van vergelijkingen met andere fintech-bedrijven. Een diepgaande evaluatie ten opzichte van $AFRM, $UPST, $COIN, $MQ, en $HOOD onthult enkele cruciale indicatoren die de optimistische houding van investeerders verklaren. Een P/S ratio is de marktkapitalisatie van het bedrijf gedeeld door de omzet in het meest recente jaar.


P/S ratio en YoY groei van de volgende aandelen:


SOFI: 3.63 and 40.3%

AFRM: 6.88 and 19.5%

UPST: 3.54 and -45.8%

COIN: 10.71 and -47.8%

MQ: 4.05 and 8.7% HOOD: 4.55 and 32.3%


P/S verhouding en YoY omzetgroei

De P/S verhouding van SoFi Technologies eind november 2023 bedraagt 3.63, met een indrukwekkende jaar-op-jaar (YoY) omzetgroei van 40.3%. In vergelijking met branchegenoten zoals $AFRM, $UPST, $COIN, $MQ, en $HOOD, heeft SoFi een gunstige P/S verhouding van 0.09 (in verhouding), wat wijst op sterke groeipotentie.


Groei gecorrigeerde waardering

Wanneer we de groei gecorrigeerde waardering bekijken en SoFi vergelijken met de goedkoopste peer, $HOOD, zou de aandelenkoers op $11.34 liggen. Gemiddeld met $MQ, $AFRM, en $HOOD, bedrijven met aanzienlijke maar een lagere groei, zou SoFi zelfs worden gewaardeerd op $25.76 per aandeel.


Controverse over boekhoudpraktijken

SoFi Technologies stond onder druk vanwege zijn boekhoudpraktijken, met name met betrekking tot de doorverkoop van persoonlijke leningen. Het debat draait om de verwachting van winst die nog niet is gerealiseerd, wat enige zorgen heeft opgeleverd bij investeerders.


Aandelenprestaties

Het recente koersverloop van SoFi Technologies biedt waardevolle inzichten. In de afgelopen maand vertoonde het aandeel een rendement van -5%, De brede industrie voor technologische diensten, waartoe SoFi behoort, heeft in deze periode een winst van 16,6% geboekt.


Hoewel korte termijnfluctuaties plaatsvinden, is het begrijpen van de fundamentele factoren van het bedrijf cruciaal, het aandeel steeg het afgelopen jaar met ruim 48%.


Hieronder het koersverloop van Sofi Technologies de afgelopen 3 jaar:


Conclusie

In afsluiting biedt SoFi Technologies een overweging voor investeerders die de ontwikkelingen in persoonlijke financiën volgen. Het vertrouwen van insiders, de introductie van innovatieve producten en de aanhoudende steun van ARK Invest wijzen op een interessant zakelijk perspectief.


Ondanks enkele lopende controverses kan een focus op de gestage groei van het bedrijf en de adaptatie aan veranderingen in de branche op de lange termijn gunstige resultaten opleveren.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Comments


Net binnen..