top of page

Handige websites en apps voor beleggers

Bijgewerkt op: 20 jun.

Beleggen is een fantastische manier om je geld te laten groeien en een vermogen op te bouwen, maar voor nieuwe, onervaren beleggers kan het moeilijk zijn om te weten waar je moet beginnen. Gelukkig zijn er tal van geweldige websites en apps die je kunnen helpen om je beleggingen te beheren en je vermogen te laten groeien. In dit artikel zullen we de beste websites en apps bespreken die beschikbaar zijn voor beleggers om je te helpen in het beleggingsproces. Of je nu een beginnende belegger bent of een ervaren belegger, dit artikel zal je zeker helpen om het meeste uit je beleggingen te halen.


Investing.com is een online platform voor financieel nieuws, beursinformatie en beursdata. De website werd opgericht in 2007 en biedt beleggers een uitgebreid scala aan financiële tools en analyses voor zowel beginnende als ervaren beleggers.


Een van de belangrijkste functies van Investing.com is de mogelijkheid om realtime prijsinformatie te verkrijgen over verschillende producten, zoals aandelen, valuta's, grondstoffen, obligaties en indexen. De website beschikt ook over de mogelijkheid om technische analyses te maken, waaronder grafieken en tal van indicatoren, om zo beleggers te helpen bij het nemen van betere beleggingsbeslissingen.


Een andere belangrijke functie van Investing.com is het financiële nieuws dat de website biedt. Op de website kunnen beleggers het laatste nieuws en analyses volgen van diverse aandelenmarkten. Investing.com heeft bovendien een kalender met economische gebeurtenissen, waar beleggers belangrijke economische indicatoren en evenementen kunnen volgen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld kwartaalcijfers en FED-meetings.


Investing.com biedt daarnaast ook verschillende tools voor portfoliomanagement, waaronder de mogelijkheid om je portefeuille toe te voegen en de prestaties van je beleggingen te volgen. Op deze manier krijg je een diepgaand inzicht binnen je portefeuille en kun je daardoor makkelijker en effectiever beslissingen nemen.


Naast de website biedt Investing.com ook mobiele apps voor zowel iOS als Android, waarmee beleggers toegang hebben tot alle functies en tools die ook de website beschikbaar zijn.


Al met al is Investing.com een uitstekende bron van financiële informatie en analyses voor zowel beginnende als ervaren beleggers. Het biedt realtime marktinformatie, technische analyses, financieel nieuws en een breed scala aan educatieve bronnen, allemaal op één platform.


Morningstar is een toonaangevende website voor beleggingsonderzoek en -analyses. Het bedrijf werd opgericht in 1984 en heeft zijn hoofdkantoor in de Verenigde Staten. De website biedt een breed scala aan beleggingsinformatie, waaronder fondsenonderzoek (van bijvoorbeeld ETF’s), aandelenonderzoek, portfoliomanagement en marktgegevens.


De website van Morningstar heeft een gebruiksersvriendelijke interface die gemakkelijk te navigeren is. Zo zijn verschillende secties waarmee gebruikers toegang hebben tot verschillende soorten informatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een sectie voor beleggingsfondsen, waar gebruikers de prestaties van verschillende fondsen kunnen vergelijken en beoordelen. Daarnaast is er een sectie voor aandelenonderzoek, waar gebruikers aandelen kunnen zoeken en analyseren op basis van verschillende criteria, zoals groeipotentieel, waarde, kwaliteit en dividendrendement.


Een andere nuttige functie van Morningstar is het portefeuillebeheer-platform. Gebruikers kunnen hier hun portefeuille aanmaken en beheren, en Morningstar helpt bij het volgen van de beleggingen, het beoordelen van portefeuilleprestaties en het identificeren van mogelijke risico's. De website biedt ook beleggingsadvies en -aanbevelingen voor individuele aandelen en fondsen, gebaseerd op de analyse van Morningstar's beleggingsexperts.


Bovendien biedt Morningstar tal van marktgegevens aan, waaronder aandelennieuws en -analyses, marktanalyses en prestatiegrafieken van verschillende beleggingscategorieën. De website heeft ook een uitgebreid educatief gedeelte, waar gebruikers meer kunnen leren over diverse beleggingsstrategieën, portefeuillebeheer en andere relevante onderwerpen.


Morningstar heeft een uitstekende reputatie op het gebied van beleggingsanalyses en heeft talloze prijzen en erkenningen ontvangen voor haar onafhankelijke en objectieve beleggingsonderzoek. Kortom, de website van Morningstar is een waardevolle bron van informatie voor zowel ervaren als beginnende beleggers die hun kennis willen vergroten en betere beleggingsbeslissingen willen nemen.

Bloomberg is een wereldwijd mediabedrijf dat in 1981 is opgericht door Michael Bloomberg. De website van Bloomberg biedt een uitgebreide reeks van financiële en zakelijke informatie en analyses voor professionele beleggers, ondernemers en particulieren (beleggers).

Een van de belangrijkste kenmerken van Bloomberg is de Bloomberg Terminal, een geïntegreerd platform voor financiële professionals. Het stelt beleggers in staat om real-time informatie te verkrijgen over verschillende beleggingsproducten, waaronder aandelen, obligaties, valuta's, grondstoffen en futures. Het bevat ook geavanceerde analysetools, waaronder technische- en fundamentele analyses, en biedt toegang tot financiële nieuws, marktdata en onderzoek.


De Bloomberg-website biedt ook toegang tot financiële nieuws en analyses, zowel in tekst- als videoformaat. Bloomberg heeft een team van financiële journalisten en analisten die nieuws en analyses leveren over de financiële markten en verschillende sectoren. Naast financieel nieuws biedt de website ook nieuws en analyses op het gebied van technologie, politiek en economie.


Bloomberg biedt bovendien ook verschillende hulpmiddelen voor portefeuillebeheer, waaronder de mogelijkheid om aangepaste portefeuilles aan te maken en de prestaties van uw beleggingen te volgen. De website biedt tevens een uitgebreide reeks economische indicatoren en kalenders, waaronder rentetarieven, inflatiecijfers, en belangrijke economische evenementen.


Een ander belangrijk kenmerk van Bloomberg is de Bloomberg Intelligence, een onderzoeksafdeling die analyses en rapporten levert over bedrijven en sectoren. Deze rapporten worden opgesteld door een team van analisten en experts en bieden diepgaande informatie en inzichten over bedrijven en sectoren.


Kortom, Bloomberg is een uitgebreide bron van financiële en zakelijke informatie en analyses voor professionele beleggers, ondernemers en zakelijke professionals. Het biedt real-time marktgegevens, analysetools, financieel nieuws, economische indicatoren, rapporten over bedrijven en sectoren, en een breed scala aan portefeuillebeheerhulpmiddelen op één platform.


4. Quartr

The Motley Fool is een website die zich specialiseert in het geven van financieel advies, dat in 1993 werd opgericht door broers David en Tom Gardner. Het bedrijf biedt beleggingsadvies en educatieve bronnen voor beleggers van alle niveaus.


Een van de belangrijkste kenmerken van The Motley Fool is de focus op lange termijn beleggingen. Het bedrijf biedt strategieën voor beleggen in individuele aandelen en beleggingsfondsen met een langetermijnperspectief. The Motley Fool promoot het idee van "buy and hold" beleggen in kwaliteitsbedrijven die winstgevend zijn en goede groeiperspectieven hebben.


De website van The Motley Fool biedt ook een scala aan gratis – maar ook premium - inhoud, waaronder artikelen, nieuwsbrieven, podcasts, en live-uitzendingen. Vrijwel alles is gericht op educatie, nieuws en analyses van de financiële markten en individuele bedrijven. The Motley Fool heeft een team van financiële experts die diepgaande analyses en beoordelingen van bedrijven uitvoeren en deze informatie delen met hun lezers.


Een andere belangrijke functie van The Motley Fool is de mogelijkheid om aandelenselecties te ontvangen via hun nieuwsbrieven en abonnementsservices. Deze diensten bieden aandelenselecties en beleggingsaanbevelingen voor individuele aandelen, beleggingsfondsen en exchange-traded funds (ETF's). Het bedrijf heeft ook een portfolio service genaamd "Stock Advisor" die toegang biedt tot hun topaanbevelingen.


The Motley Fool biedt ook verschillende educatieve bronnen, waaronder een platform met artikelen en gidsen over beleggen, evenals cursussen over verschillende beleggingsthema's. Het bedrijf organiseert ook regelmatig evenementen en seminars over beleggen.

Al met al is The Motley Fool een populaire en toegankelijke bron van beleggingsadvies en educatieve inhoud voor beleggers van alle niveaus. Het bedrijf richt zich op lange termijn beleggingen en biedt inhoud en diensten die gericht zijn op het helpen van beleggers om verstandige en goed geïnformeerde beleggingsbeslissingen te nemen.


Welke website is het beste?

Dan rest nu nog de vraag: Welke website is voor mij het beste? Het is belangrijk om te onthouden dat er niet één website is die perfect is voor alle beleggers, omdat de behoeften van beleggers verschillend zijn en afhankelijk zijn van een aantal verschillende factoren, zoals ervaring, de beleggingsstrategie en de soorten beleggingsproducten waarin wordt belegd.


Het kan nuttig zijn om te experimenteren met verschillende websites om te bepalen welke het beste past bij jouw behoeften en beleggingsstrategie. Zo kun je bijvoorbeeld kijken naar de hoeveelheid en kwaliteit van de informatie die wordt aangeboden, de gebruiksvriendelijkheid van de website en de beschikbaarheid van tools en functies. Het belangrijkste is om uiteindelijk altijd je eigen onderzoek te doen: de websites uit dit artikel kunnen je daarbij goed bij helpen.

Comentários


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!