top of page

Twee interessante aandelen met een groeiend dividend

Voor beleggers die op zoek zijn naar groeiende bedrijven die ook nog eens een dividend uitkeren, kan het een uitdaging zijn om de juiste aandelen te vinden. In dit artikel gaan we daarom in op twee aandelen die uitblinken door hun dividend, maar ook door de groei en positieve vooruitzichten. Deze bedrijven staan bekend om hun financiële stabiliteit en potentiële groei, waardoor ze mogelijk een interessante keuze zijn voor beleggers die het beste van beide werelden zoeken.


Aandeel 1: Duke Energy

Duke Energy, een van de grootste nutsbedrijven in de Verenigde Staten, bedient momenteel ongeveer 8,2 miljoen elektriciteitsklanten en 1,6 miljoen gasgebruikers verspreid over verschillende staten, waaronder North Carolina, South Carolina, Indiana, Florida, Kentucky en Ohio. Deze regio's zijn bekend om hun groeiende bevolking en economie, wat Duke Energy een strategisch voordeel biedt in de nutssector.


Recentelijk heeft Duke Energy een belangrijke strategische wijziging doorgevoerd door zijn niet-gereguleerde hernieuwbare energiebedrijf te verkopen, waardoor het bedrijf nu volledig gereguleerd is. Deze verandering heeft het bedrijf een duidelijk groeipad verschaft. Duke Energy plant om tussen 2024 en 2028 maar liefst $73 miljard te investeren in infrastructuur en schone energie. Na 2028 verwacht het bedrijf de investeringen op te voeren tot tussen de $95 miljard en $105 miljard voor de periode van 2029 tot 2033. Deze substantiële investeringen zouden de aangepaste winst per aandeel jaarlijks met 5% tot 7% moeten verhogen tot 2028, wat het bedrijf ook de mogelijkheid biedt om zijn dividenduitkeringen verder te verhogen. Bijzonder is trouwens dat Duke Energy al 98 jaar geen enkele dividenduitkering heeft gemist.


De verwachting is dat Duke Energy zijn huidige dividendrendement van 4% op lange termijn kan handhaven. Dit rendement, in combinatie met de verwachte winstgroei, zou kunnen resulteren in dubbelcijferige jaarrendementen voor beleggers die nu aandelen van Duke Energy kopen. Onderschat het potentieel van een nutsbedrijf voor het genereren van rendement niet; Duke Energy heeft in het afgelopen decennium het geld van investeerders meer dan verdubbeld. Deze combinatie van stabiele dividenduitkeringen en sterke groeivooruitzichten maakt Duke Energy een aantrekkelijke optie voor zowel conservatieve als groei-georiënteerde beleggers.

Aandeel 2: Microsoft

Microsoft is een naam die bijna iedereen wel kent. Of je nu een document typt in Word, een spreadsheet maakt in Excel of digitaal vergadert via Teams; de kans is groot dat je hun producten dagelijks gebruikt. Maar in de snel veranderende wereld van technologie kun je niet enkel op vroegere successen afhankelijk blijven.


Maar wat maakt Microsoft vandaag de dag dan zo uniek? De drang naar vernieuwing, vooruitgang en klantervaring staan echt centraal bij Microsoft. Neem bijvoorbeeld Azure, Microsoft's cloudoplossing. Het is niet zomaar gewoon een product; het toont aan hoe het bedrijf zich heeft aangepast aan de groeiende vraag naar cloudservices. Smith, een ervaren tech-analist, beaamt dit: "Microsoft toont keer op keer weer het vermogen om te blijven innoveren. Van hun oorspronkelijke positie als marktleider in besturingssystemen tot hun strategische investeringen in de wereld van artificial intelligence, zoals hun samenwerking met OpenAI."


Microsoft heeft een indrukwekkende groei laten zien in het derde kwartaal van 2024, met forse toenames in omzet en winst. In dit kwartaal behaalde het bedrijf een totale omzet van $61.858 miljoen, wat een stijging van 17% is ten opzichte van het voorgaande jaar, toen de omzet nog $52.857 miljoen bedroeg. Deze groei weerspiegelt de aanhoudende vraag naar Microsoft's divers aanbod aan oplossingen en producten.


De nettowinst is eveneens gestegen, met een toename van $18.299 miljoen in Q3 2023 naar $21.939 miljoen in dezelfde periode van 2024. Dit toont aan hoe effectief Microsoft is in het beheren van haar kosten en het maximaliseren van de winstgevendheid.


Deze goede resultaten zijn voornamelijk het gevolg van Microsoft's focus op innovatie en klanttevredenheid. De investeringen in cloud computing en kunstmatige intelligentie blijven ook hun vruchten afwerpen. Met deze sterke prestaties in het derde kwartaal van 2024, blijft Microsoft naar grote waarschijnlijkheid een leidende rol spelen en is het goed gepositioneerd voor toekomstige groei.


Het is ook het vermelden waard dat Microsoft een zeldzame AAA-beoordeling heeft van Standard & Poor (S&P), een bewijs van hun betrouwbaarheid en kwaliteit. Hoewel het dividendrendement van 0,70% misschien wat laag klinkt, mag je niet vergeten dat het bedrijf nog steeds hard groeit.De dividendhistorie van Microsoft toont een indrukwekkende groei over de jaren heen, beginnend bij $0.08 in 2005 en oplopend tot $0.75 2024. Hoewel het dividend zoals gezegd misschien relatief bescheiden kan lijken, weerspiegelt de forse groei van het dividend Microsofts aanhoudende financiële gezondheid en groei. Samen met de groei van de totale omzet, die ook een stijgende lijn laat zien, is er een sterke indicatie dat zowel het dividend als de omzet van Microsoft waarschijnlijk zullen blijven groeien in de komende jaren.

Comments


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!