top of page

Hims & Hers Analyse: Wat je moet weten over dit aandeel

In dit artikel bespreken we Hims & Hers, een onderneming die zich richt op het online leveren van gezondheids- en wellnessproducten. Met activiteiten in de Verenigde Staten en een snelgroeiende klantenbasis, heeft Hims & Hers zich in korte tijd goed gepositioneerd in de gezondheidszorgsector. Gezien de indrukwekkende groeicijfers en de gunstige waarderomg, lijkt Hims & Hers een mogelijk aantrekkelijke kans voor beleggers die op zoek zijn naar groei tegen een redelijke prijs.


Wat is Hims & Hers?

Hims & Hers, vaak kortweg Hims genoemd, is een gezondheids- en wellnessbedrijf in de Verenigde Staten, dat zich vooral focust op het online leveren van zorg en producten die normaal door stigma’s of ongemakken moeilijk toegankelijk zouden zijn. Het is opgericht in 2017 door Andrew Dudum. Het doel van het bedrijf is om gezondheidszorg toegankelijker, betaalbaarder en discreter te maken.


Hims & Hers biedt een scala aan gezondheids- en welzijnsproducten, die beide gericht zijn op een volwassen publiek. Voor mannen (Hims) omvatten deze producten behandelingen voor haarverlies, erectiestoornissen, en skin care. Voor vrouwen (Hers) omvat het aanbod producten gericht op haarverzorging, acne en anti-veroudering, naast zorg rond geboortebeperking en seksuele gezondheid.


Een van de meest kenmerkende kenmerken van Hims & Hers is het gebruik van een abonnementenmodel, wat een innovatieve benadering in de gezondheidszorgsector is. Dit model biedt klanten het gemak en de continuïteit van automatisch hernieuwde leveringen van hun essentiële gezondheids- en welzijnsproducten. Door te abonneren, kunnen klanten niet alleen tijd en moeite besparen, maar vaak ook geld besparen ten opzichte van eenmalige aankopen.


Klanten beginnen gewoonlijk met een online consultatie, die leidt tot een gepersonaliseerd behandelplan. Zodra een behandeling is voorgeschreven, hebben klanten de optie om zich in te schrijven voor een abonnement waarbij hun producten regelmatig worden verzonden zonder dat ze elke keer opnieuw moeten bestellen. Dit is bijzonder gunstig voor langdurige behandelingen zoals haarverlies of skincare routines, waar consistentie cruciaal is voor effectiviteit.


Dit businessmodel helpt niet alleen bij het bouwen van een duurzame klantrelatie, maar geeft Hims & Hers ook een betrouwbare inkomstenstroom, wat essentieel is voor voortdurende innovatie en uitbreiding. Bovendien stelt het Hims & Hers in staat om gegevens te verzamelen over gebruikersvoorkeuren en behandeleffectiviteit, wat leidt tot continue verbetering van hun aanbod en een hogere klanttevredenheid.


Waarom is Hims & Hers succesvol?

Een uniek kenmerk van Hims & Hers is de nadruk op directe communicatie met zorgverleners via hun platform, waar consumenten advies kunnen inwinnen en recepten kunnen verkrijgen zonder een traditioneel doktersbezoek. Dit model van telegeneeskunde helpt de drempel te verlagen voor mensen om toegang te krijgen tot zorg, vooral voor diegenen die leven in gebieden met een tekort aan medische voorzieningen of die zich schamen voor bepaalde gezondheidsproblemen.


Een ander aspect waar Hims and Hers zich enorm goed in weet te onderscheiden is het gebruik van technologie om de zorg toegankelijker te maken. Hun geavanceerde platform biedt gebruikers een naadloze ervaring, die de manier waarop traditionele gezondheidszorg werkt transformeert. Via de website of een interactieve app kunnen gebruikers gemakkelijk communiceren met zorgprofessionals, behandelingen starten en voortzetten, en hun medische geschiedenis in een veilige digitale omgeving beheren.


De technologie omvat geavanceerde algoritmes voor het diagnosticeren van symptomen en het aanbevelen van behandelingen, gebaseerd op gebruikersinvoer en eerdere gezondheidsgegevens. Dit wordt aangevuld met een live chatfunctie, waarmee gebruikers rechtstreeks en discreet kunnen communiceren met gecertificeerde zorgverleners. De focus ligt hierbij sterk op gebruiksgemak en privacy, twee cruciale aspecten die digitale gezondheidsdiensten aantrekkelijk maken voor de hedendaagse consument.


Bovendien gebruikt het bedrijf data-analyse om behandelingseffectiviteit te monitoren en service-aanbiedingen continu te verbeteren. Deze data-driven benadering helpt niet alleen bij het personaliseren van de zorg voor individuele gebruikers, maar draagt ook bij aan de algehele verbetering van de aangeboden diensten.

Hims & Hers heeft daarom in korte tijd een invloedrijke positie verworven in de groeiende markt van digitale gezondheidszorg (zie afbeelding hieronder). Met de stijgende vraag naar direct-to-consumer gezondheidsoplossingen heeft het bedrijf zijn diensten gestaag uitgebreid om diverse gezondheidscategorieën te dekken. Van seksuele gezondheid tot geestelijke gezondheid, het aanbod reflecteert een breed scala aan behoeften die eerder onderbediend of bijna niet bediend werden in de fysieke zorgsector.

Het marktbereik van Hims & Hers strekt zich inmiddels uit verder dan de initiële markten, met een groeiend belang in de toegankelijke zorg. Het businessmodel, dat zorg toegankelijk maakt ongeacht de locatie van de gebruiker, heeft bewezen bijzonder effectief te zijn in zowel stedelijke als plattelandsgebieden waar toegang tot medische voorzieningen beperkt kan zijn.


De sterke online aanwezigheid en effectieve marketingstrategieën, zoals samenwerkingen met bekende influencers en gerichte reclamecampagnes, hebben bovendien bijgedragen aan een grotere naamsbekendheid en klantbetrokkenheid. Dit heeft niet alleen geleid tot een toename van de klantenbasis, maar ook tot een groter bewustzijn over gezondheidsproblemen die vaak stigmatisering met zich meebrengen, wat een breder maatschappelijk debat over gezondheidszorg en welzijn bevordert. Uiteraard profiteert Hims & Hers hiervan op de lange termijn. Een hele slimme marketingstrategie.


Waarom is Hims & Hers een interessante belegging?

Dat Hims & Hers fundamenteel gezien een erg interessant bedrijf is, mag nu wel duidelijk zijn. Maar waarom kan het ook een interessante belegging zijn? Hiervoor is het ook handig als we even de cijfers induiken. Hims & Hers heeft de afgelopen tijd een indrukwekkende groei laten zien. Het bedrijf heeft haar aantal abonnees fors weten te vergroten, met een indrukwekkende jaar-op-jaar groei van 41%, van 1,2 miljoen in het eerste kwartaal van 2023 naar 1,7 miljoen in dezelfde periode van 2024. Deze uitbreiding in het aantal klanten vertaalt zich tevens in een aanzienlijke omzetgroei. Het bedrijf zag de omzet stijgen naar $278,2 miljoen in het eerste kwartaal van 2024, een toename van maar liefst 46% vergeleken met $190,8 miljoen in het eerste kwartaal van 2023.


De financiële gezondheid van Hims & Hers is ook fors verbeterd, waarbij de aangepaste EBITDA-marge aanzienlijk steeg van 3,2% in het eerste kwartaal van 2023 naar 11,6% in dezelfde periode in 2024. Dit toont de verhoogde rentabiliteit en effectiviteit van de operationele uitvoering. De inzet voor innovatie is helder zichtbaar in hun jaarlijkse productlanceringen zoals 'SexRx + Climax Control' door Hims en 'Weight Loss' door Hims & Hers, illustrerend hoe het bedrijf nieuwe producten en diensten ontwikkelt die inspelen op diverse marktbehoeften.


Een belangrijk aspect van hun groeistrategie is de adoptie van gepersonaliseerde producten, een gebied waarin het bedrijf uitmuntende vooruitgang heeft geboekt. Tegen eind maart 2024, gebruikte 35% van alle abonnees minstens één gepersonaliseerd product. Deze aanpak is bijzonder sterk binnen de categorie 'Dermatologie voor vrouwen', waar meer dan 75% van de abonnees gebruikmaakte van een gepersonaliseerde service.


Hims & Hers heeft momenteel een beurswaarde van iets meer $5 miljard. Wanneer de cash van $203,7 miljoen, zoals vermeld op de meest recente balans van het bedrijf, worden afgetrokken, bedraagt de enterprise value van het bedrijf $4,27 miljard. Op basis van de guidance voor dit jaar wordt Hims & Hers gewaardeerd op:


  • Ongeveer 4 keer de voorspelde omzet voor 2024

  • 35 keer de verwachte EBITDA voor 2024


Voor een van de kwaliteit van Hims & Hers zijn dit zeker interessante multiples. Vergeet niet dat Hims & Hers nog in de kinderschoenen staat en haar omzet nog steeds met meer dan 40% per jaar laat groeien en jaarlijks steeds winstgevender wordt. Dat maakt dit bedrijf zeker het bekijken waard voor een belegger opzoek naar groei.

Comments


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!