top of page

Beroepen met de meeste vraag en hoogste salarissen

In het kort:

  • De arbeidsmarkt in Nederland ziet een sterke toename in de vraag naar bepaalde beroepen, vooral gedreven door de IT- en duurzaamheidssectoren.

  • Een onderzoek van LinkedIn wijst uit dat recruiter de snelst groeiende baan is, met ook een significante vraag naar data engineers en beleggingsanalisten

  • Salarisindicaties variëren aanzienlijk, met een opvallende vraag in het hoge segment voor functies zoals Information Security Officer en Beleggingsanalist.

In een tijdperk waarin carrièreswitches bijna net zo normaal zijn als de seizoenswisselingen, toont recent onderzoek van LinkedIn aan dat ruim twee derde van de werkende Nederlanders overweegt om de biezen te pakken en van baan te wisselen. Een fenomeen dat, met een scherp oog voor de ironie van het bestaan, zichzelf voedt: de hardst groeiende baan in ons kikkerlandje is namelijk die van de ‘specialist talentwerving’ – ja, de recruiter die op zoek is naar jou, terwijl jij misschien ook op zoek bent naar een nieuwe professionele uitdaging.


Binnen de dynamische wereld van de IT en duurzaamheid, waar de termen ‘data’ en ‘groen’ helemaal i n zijn, liggen de kansen voor het oprapen. Functies als data steward, machine learning engineer, en duurzaamheidsmanager floreren in dit klimaat, een duidelijk signaal dat de banen van de toekomst niet alleen technologisch geavanceerd zijn maar ook een groen hart hebben. Laten we dieper ingaan op enkele van deze beroepen met de hoogste salarissen en hun belang in de huidige markt.


Alle onderstaande salarissen zijn bruto per maand.


Specialist Talentwerving (Recruiter) - €3.500

In het huidige competitieve landschap strijden bedrijven meer dan ooit om toptalent. Recruiters zijn de schakel tussen deze bedrijven en potentieel personeel. Ze gebruiken hun vaardigheden niet alleen om talent te identificeren en aan te trekken, maar ook om een match te maken die zowel voor de werknemer als werkgever voordelig is. Hun rol is cruciaal in het opbouwen van sterke teams die de basis vormen van elk succesvol bedrijf. Recruiters kunnen een mooi salaris verwachten van €3.500 per maand.


Information Security Officer - €6.032

Met de toenemende dreiging van cyberaanvallen en datalekken, is de rol van de Information Security Officer belangrijker dan ooit. Deze professionals zijn verantwoordelijk voor het beschermen van de organisatie tegen digitale dreigingen en het waarborgen van de veiligheid van gevoelige informatie. Hun werk vereist een diepgaande kennis van cybersecurity praktijken en technologieën, evenals de vaardigheid om snel te reageren op incidenten.


Beleggingsanalist - €7.750

Beleggingsanalisten staan centraal in de financiële sector, waar ze diepgaande analyses uitvoeren van mogelijk interessante investeringen. Hun expertise helpt beleggers bij het nemen van geïnformeerde beslissingen, waardoor ze essentieel zijn voor het succes van zowel individuele portfolios als institutionele investeringen. Het hoge salaris van bijna €8.000 per maand reflecteert de waarde van hun inzichten en het potentieel van hun werk om significante financiële winsten te realiseren.


Logistiek Manager - €5.655

De globalisering van de economie maakt logistieke processen complexer en kritieker dan ooit. Logistiek managers zorgen voor het efficiënt en effectief verplaatsen van goederen van producent naar consument. Hun werk omvat het plannen, implementeren en monitoren van de gehele logistieke keten, een cruciale functie in een wereld waarin tijdige levering en kostenbeheersing van essentieel belang zijn.


Cloud Engineer - €5.150

Cloudtechnologieën hebben de manier waarop bedrijven opereren getransformeerd, door het aanbieden van schaalbare, flexibele en kosteneffectieve oplossingen voor dataopslag, computing en meer. Cloud Engineers spelen een sleutelrol in het ontwerpen, implementeren en onderhouden van deze cloudoplossingen. Hun expertise stelt organisaties in staat om te innoveren en te groeien in het digitale tijdperk.


Finance Business Partner - €4.750

De rol van Finance Business Partner overstijgt traditionele financiële functies door het koppelen van financiële expertise aan strategische bedrijfsplanning. Deze professionals werken nauw samen met andere afdelingen om financiële analyses en inzichten te leveren die de bedrijfsprestaties verbeteren. Ze zijn cruciaal voor het ondersteunen van besluitvorming en het stimuleren van duurzame groei.Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar Michiel@debelegger.nl

댓글


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!