top of page

Belangrijk moment voor Salesforce & ander nieuws..

Bijgewerkt op: 12 mrt.


Goedendag! Leuk dat je weer inhaakt! Salesforce is een bedrijf dat zich richt op CRM, cloud computing en enterprise software. Ze helpen bedrijven bij het beheren van hun klantrelaties en het automatiseren van hun verkoopprocessen & persoonlijk bezit ik zo'n 85.000 euro aan aandelen in he bedrijf. Als je lid bent van onze community, lees dan hier mijn meest recente waardering en analyse.

Helaas staat het bedrijf momenteel onder druk in de media. Meerdere top managers hebben het bedrijf verlaten, en de slechtere economische omstandigheden zoals hogere rente zorgen voor extra druk. Zelfs de CEO, Marc Benioff, staat onder druk van activistische beleggers die meer winst willen zien en minder bekende acteurs in reclames willen gebruiken.

Vanavond komen alle cijfers samen en we zullen mogelijk een escalatie van deze druk zien als de cijfers slecht zijn. Als de cijfers daarentegen goed zijn, dan krijgt Salesforce de tijd om het verhaal om te draaien. Het bedrijf zal dan moeten aantonen dat ze in staat zijn om te groeien en hun productaanbod te verbeteren om de concurrentie voor te blijven.

Desondanks schetst de media een negatief scenario rond Salesforce, wat mogelijk enkel retoriek is en geen fundamentele problemen weerspiegelt. Het bedrijf blijft investeren in de ontwikkeling van nieuwe technologieën en het uitbreiden van hun productaanbod, dus het is belangrijk om het nieuws van vanavond in perspectief te blijven zien. Of de cijfers nu goed of slecht zijn, het is belangrijk om te onthouden dat Salesforce een sterk bedrijf is met een solide staat van dienst en een toegewijde klantenkring.


Op dit moment voorspellen de Wall Street mannetjes dat Salesforce (CRM) in het vierde kwartaal een winst zal rapporteren van $1,36 per aandeel, exclusief eenmalige posten zoals de massa ontslag van 10% van zijn personeel, en een omzet van $7,99 miljard. De resultaten van het bedrijf komen na grootschalige ontslagen en kritiek op Benioff omdat hij een "digitale detox" reis van 10 dagen naar Frans-Polynesië maakte na een twee uur durende vergadering over de ontslagen met Salesforce (CRM) medewerkers. Wat mij betreft mag Benioff zijn tijd nemen nadat hij een belangrijken en pijnlijke beslissing neemt!


Samenvatting van ander belangrijk nieuws:


 • Er zijn weer nieuwe macrocijfers uit de VS! Helaas valt de belangrijkste inkoopmanagersindex voor de industrie van branchevereniging ISM wat tegen. De index kwam uit op 47,7, minder dan de verwachte 48,0 en ook minder dan de neutrale stand van 50. In Frankrijk en Spanje waren deze juist wel positief.


 • ChatGPT wordt niet alleen met bing geintegereerd maar ook met Windows 11 van Microsoft. De Bing-app zal als onderdeel van de nieuwste Windows 11-update beschikbaar zijn en zich bevinden in de taakbalk van je PC. Vanuit de zoekbalk kun je de bot op elk moment vragen stellen, zonder dat je de Edge-webbrowser hoeft te openen. "Je kunt eenvoudigweg in de taakbalk typen, informatie opvragen en nuttige informatie krijgen", aldus Yusuf Mehdi, Corporate Vice President "Ik denk dat dit de eerste stap is om deze tool nog relevanter te maken voor wat je ook op de PC doet." Met deze nieuwe functie wil Microsoft Bing toegankelijker en nuttiger maken voor gebruikers van Windows 11. Door de bot in de taakbalk te integreren, wordt het eenvoudiger om snel antwoorden op vragen te vinden zonder het openen van een aparte webbrowser. Microsoft maakt het Google nog heter onder de voeten! Lees hier verder.


 • Geen goed nieuws voor de Europese Centrale Bank (ECB). De Duitse inflatie is in februari nog meer gestegen, terwijl een daling was verwacht. De geharmoniseerde inflatiemeting kwam uit op 9,3% vergeleken met vorig jaar, terwijl een daling naar 9% werd verwacht.


 • De stijging is waarschijnlijk te wijten aan de hogere kerninflatie, oftewel de prijsstijging zonder energie- en voedselprijzen. Dit betekent waarschijnlijk ook dat de eurozone-inflatie, die morgen wordt gepubliceerd, hoger zal zijn dan verwacht en dat de ECB nog steeds de rente moet verhogen. Meer rentevrees dus voor bedrijven met hoge schulden. "Het lijkt erop dat de inflatie de komende paar maanden op zeer hoge niveaus zal blijven, behalve misschien in de tweede helft, wanneer de inflatie tot op zekere hoogte zou kunnen dalen", zei de Duitse Bundesbank.


 • Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway heeft voor de tweede keer moeten afschrijven op een grote overname. Het bedrijf schreef €1,6 miljard af op de fusie met het Britse Just Eat, die in 2020 werd afgerond. Eerder al schreef het concern €3 miljard af op de aankoop van het Amerikaanse Grubhub. Door de afschrijvingen leed Just Eat Takeaway in 2022 een verlies van €5,7 miljard. Het bedrijf schrijft de afschrijvingen vooral toe aan macro-economische factoren, zoals de stijgende rente. Het aangepaste brutobedrijfsresultaat (ebitda) was afgelopen jaar positief, met een totaal van €19 miljoen. De koersen van maaltijdbezorgers zijn behoorlijk gedaald door de stijgende rente, waardoor toekomstige winsten minder waard worden. Grubhub, dat in 2021 werd overgenomen, staat sinds begin vorig jaar te koop.


 • Volgens een analyse van Nansen hebben beleggers de afgelopen maand voor $6 miljard aan Binance USD (BUSD) onttrokken. Dit is te wijten aan strengere handhaving van de Amerikaanse toezichthouder SEC op de sector. De nieuwe uitgifte van BUSD is inmiddels verboden vanwege 'onopgeloste problemen' rond de relatie van Binance met Paxos, die de munt uitgeeft. Dit wordt gezien als een soort van bankrun op de token.


 • Cryptocurrency-conglomeraat Digital Currency Group leed vorig jaar een verlies van $1,1 miljard als gevolg van dalende cryptoprijzen en herstructurering van hun leningplatform, Genesis. DCG is de moedermaatschappij van CoinDesk en heeft ook belangen in verschillende andere crypto-startups. Dit is slecht nieuws voor Bitvavo, een van de grootste crypto-handelsplatforms in Nederland, die hun klanten de mogelijkheid bieden om in digitale valuta's van CoinDesk te handelen. Het verlies van DCG kan gevolgen hebben voor de financiering van CoinDesk, die op zijn beurt de financiering van Bitvavo beïnvloedt.


 • Er gebeurde iets opvallends op de beurs bij Sarepta Therapeutocs na goed nieuws over gentherapie voor de ziekte van Duchenne. Morgan Stanley zei dat je het biotechaandeel nu moet kopen, in plaats van neutraal.


 • Novavax, een vaccinontwikkelaar, zag een kwart van zijn beurswaarde verdampen nadat het bedrijf meldde dat het serieus twijfelt of het kan blijven bestaan.


 • Spotify klom nadat Redburn het aandeel op de kooplijst zette omdat ze denken dat de winstgevendheid zal verbeteren.


 • Kohl's kreeg een tik op de beurs nadat de retailer onverwacht verlies leed in Q4. De verkopen stonden onder druk vanwege de aanhoudende inflatie. Het verlies per aandeel was $2,49, terwijl analisten hadden voorspeld dat het winst zou zijn van $0,88 per aandeel.

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page