top of page

Bank of America Enthousiast over deze AI Aandelen & verwacht nog 30% stijging

In het kort:

  • BofA ziet sterke groei in AI-gerelateerde aandelen en wijst op vijf prominente keuzes.

  • De technologiegiganten Broadcom, Nvidia, Marvell, Synopsys en Cadence zijn op de radar van BofA verschenen.

  • Deze aandelen worden onderbouwd met indrukwekkende groeivooruitzichten en solide winstpotentieel.


Kunstmatige intelligentie (AI) is niet alleen een buzzwoord in de tech wereld, maar wordt door veel financiële experts gezien als de sleutel tot de toekomst voor bedrijven op de beurs. BofA, een gerespecteerde stem in de financiële sector, heeft recentelijk een licht geworpen op vijf aandelen die sterk gekoppeld zijn aan AI en die enorme groeipotentieel tonen.


Broadcom

Dit Amerikaanse halfgeleiderbedrijf staat bekend om zijn indrukwekkende groei van de winst per aandeel. BofA is bijzonder gecharmeerd van de "best-in-semis rentabiliteit" en de generatie van vrije kasstromen door Broadcom. Met een koersdoel van $1.050 vertegenwoordigt dit een stijgingspotentieel van bijna 20%.


Nvidia

Niet alleen is Nvidia een dominante speler in de grafische verwerkingseenheid (GPU) markt, maar BofA gelooft dat het bedrijf nog steeds "sterkere groeimogelijkheden voor de boeg heeft". Dit, vooral omdat datacenters op de lange termijn sterke vraag kunnen verwachten. Een prijsdoel van $550 betekent een potentiële stijging van bijna 17%.


Marvell

Marvell is een naam die steeds vaker wordt gehoord in financiële kringen. BofA heeft vertrouwen in de 15% tot 20% samengestelde jaarlijkse groei van de winst per aandeel van het bedrijf op de lange termijn. Dit vertaalt zich naar een koersdoel van $80, ofwel een indrukwekkende 30% stijging.

Synopsys

In het tijdperk van digitale transformatie kan softwarebedrijf Synopsys profiteren van verhoogde overheidsinvesteringen in halfgeleideronderzoek en -ontwikkeling. BofA ziet het bedrijf ook marktaandeel winnen in bestaande markten, ondersteund door snellere dan verwachte kostenverbeteringen. Een koersdoel van $510 geeft het aandeel bijna 14% stijgingspotentieel.


Wil je meer lezen?

Abonneer je op debelegger.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

Nu abonneren

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..