top of page

Alfen aandelen stijgen 6% na opmerkelijk nieuws

Samenvatting:

  • Alfen sluit een vierjarige overeenkomst met EDRI voor de levering van EV laadstations in Duitsland en daarbuiten, aandelen stijgen na aankondiging.

  • De deal versterkt de positie van Alfen als een toonaangevende leverancier van laadoplossingen en ondersteunt de Europese ambities voor klimaatneutraliteit tegen 2050.

  • Alfen viert 15 jaar innovatie in EV-oplaadoplossingen en heeft tot nu toe meer dan 592.000 laadpunten in Europa geleverd.

In een opmerkelijke wending, heeft Alfen, de Europese energiespecialist en fabrikant van EV-laadpunten, vandaag een krachtige stijging van zijn aandelen ervaren na een significante dip het afgelopen jaar. Deze stijging is direct te koppelen aan het persbericht van 9 november 2023, waarin aangekondigd werd dat Alfen een vierjarige raamovereenkomst heeft getekend met E.ON Drive Infrastructure (EDRI), een prominente exploitant van laadpunten in Europa. Dit nieuws is een welkome ontwikkeling voor aandeelhouders die hebben gezien hoe Alfen worstelde in een uitdagende markt.

De overeenkomst tussen Alfen en EDRI markeert een significante mijlpaal in de inspanningen van Europa om de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen en klimaatneutraliteit te bereiken tegen het jaar 2050. Met de behoefte aan 65 miljoen EV-laders in Europa tegen 2035, waaronder 9 miljoen publieke laadpunten, is de deal een strategische zet die Alfen positioneert als een sleutelspeler in het mogelijk maken van de transitie naar een betrouwbare openbare EV-laadinfrastructuur.

Jan-Anne Hoekstra, commercieel directeur van Alfen's EV Charging Equipment-afdeling, benadrukt het belang van de voortzetting van de langdurige partnerschap met EDRI en de trots die het bedrijf heeft in de lokale teams die de kennis en nieuwste technologieën leveren om aan de marktbehoeften te voldoen. EDRI, die meer dan 4.000 publieke laadpunten beheert in 10 Europese landen, heeft Alfen gekozen als een van de voorkeursleveranciers voor zijn AC-laadstations voor de komende vier jaar. De initiële fase wordt geïmplementeerd in de straten van Duitsland, met plannen om de reikwijdte uit te breiden.

Alfen's nieuwste innovatie, Twin 5, die functies biedt zoals Plug&Charge en Vehicle-to-Grid (V2G) paraatheid, onderstreept hun voortdurende toewijding aan het voorblijven van de industrienormen.

Het nieuws van vandaag over de overeenkomst tussen Alfen en EDRI heeft duidelijk een positieve invloed gehad op de financiële markten en de waardering van Alfen, waardoor het vertrouwen in het bedrijf en zijn toekomstige richting wordt versterkt. Het bevestigt Alfen's positie als een centrale speler in de energietransitie van Europa en laat zien dat het bedrijf goed gepositioneerd is om een toekomst te ondersteunen waarin elektrische voertuigen de norm zijn.


Benieuwd waarom Alfen aandelen waren gedaald eerder dit jaar? Bekijk dan even deze video!