top of page

3 Cybersecurity aandelen helpen WCBR ETF omhoog

In het kort:

  • Cybersecurity reuzen Check Point, Fortinet en Tenable blazen investeerders omver met stevige resultaten. De bedrijven rapporteerden indrukwekkende groei in omzet en winst, aangedreven door toenemende vraag naar hun beveiligingsoplossingen.

  • Fortinet in het bijzonder springt eruit met een omzetstijging van 10% en een explosieve groei van 25% in service-inkomsten, ondanks de uitdagingen in de firewall-industrie.

  • Chinese spionage zet Fortinet in de schijnwerpers, na onthullingen over malware verborgen in Fortinet-producten die gebruikt worden voor cyberspionage op Nederlandse defensienetwerken.

In een wereld waar de online bedreigingen net zo talrijk zijn als influencers op Instagram, hebben cybersecurity giganten Check Point, Fortinet en Tenable hun aandeelhouders weten te betoveren met cijfers die glinsteren als de ogen van een hacker die net toegang heeft gekregen tot een onbeveiligd netwerk. De cijfers liegen er niet om, analisten kregen ongelijk en cyber security is nog altijd groeiende. Deze bedrijven zijn goed voor ongeveer 12% van de WCBR ETF.


Check Point speelde het klaar met een solide omzet van $644 miljoen, een stijging van 4% ten opzichte van het voorgaande jaar, met een jaarlijkse groei in aangepaste winst per aandeel van 14% naar $8.42 & nieuw klanten groeiden met een indrukwekkende 15% in het vierde kwartaal. Analisten hadden gerekent op stagnatie en zelfs een kleine krimp. Gil Shwed, de grootmeester achter Check Point, zweert bij hun AI-aangedreven Infinity platform, dat klanten aantrekt als bijen op honing.


Fortinet, zag een omzetgroei van 10.3% tot $1.42 miljard, met service-omzet die door het dak gingen (+25%). Hun CEO, Ken Xie, heeft het over een 'platformstrategie' die wereldwijd weerklank vindt. Met een verbeterde bruto marge van 78,5%, een stijging van 90 basispunten ten opzichte van de voorgaande periode, en een reeks deals van meer dan tien cijfers in verschillende industrieën, benadrukt Fortinet's rapport zijn groeiende dominantie in de markt


Tenable rapporteerde een indrukwekkende omzetstijging van 16% tot $213.3 miljoen, aangedreven door het toevoegen van 597 nieuwe enterprise platformklanten. Hun groei onderstreept de sterke vraag naar hun Tenable One platform, met name op het gebied van cloud en identity security.


Maar, zoals elke goede soapserie, is er een plot twist. Fortinet, terwijl ze champagne drinken op hun succes, wordt in verband gebracht met Chinese spionagepraktijken in de Nederlandse defensie. Volgens de MIVD zit er malware verstopt in Fortinet-producten die gebruikt worden voor spionage op het Nederlandse defensienetwerk. Onze defensie was echter zelf verantwoordelijk omdat ze de software niet hadden geupdate. Dit benadrukt overigens vooral hoe belangrijk cyberveiligheid is en daar pleitte onze defensie ook voor bij de NOS.


Check Point, en Tenable bewijzen dat Cybersucurity, net als alle sectoren in zwaar weer verkeert maar geen groei weggeeft. Zoals elke goede verdediging in het voetbal, is het de aanval die je niet ziet aankomen die het gevaarlijkst is.

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page