top of page

Dit is waarom Zscaler aandelen omhoog vliegen

In het kort:

  • Zscaler's Q3 2024 omzet steeg met 32% tot $553,2 miljoen, en de winst per aandeel bedroeg $0,88, wat beide boven de verwachtingen lag.

  • Het aantal klanten met een jaarlijkse terugkerende omzet (ARR) van meer dan $1 miljoen groeide met 31% tot 523.

  • De vooruitzichten voor het vierde kwartaal zijn een omzet van $565-567 miljoen, met een verwachte jaaromzet van ongeveer $2,14 miljard.


Zscaler heeft in het derde kwartaal van het fiscale jaar 2024 indrukwekkende resultaten geboekt. De omzet groeide met 32% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar, en bereikte $553,2 miljoen. Dit lag ruim boven de analisten verwachtingen van $536 miljoen. De aangepaste winst per aandeel steeg met 83% naar $0,88, eveneens boven de verwachting van $0,66 per aandeel.


De aandelenkoers van Zscaler na het rapporteren van deze resultaten:

BRON: Google Financiën


Het aantal klanten met een jaarlijkse terugkerende omzet (ARR) van meer dan $1 miljoen steeg met 31% tot 523, en Zscaler eindigde het kwartaal met 50 klanten met een ARR van meer dan $5 miljoen. Deze groei onderstreept de strategische rol van Zscaler in de digitale transformatie van zijn klanten.


Voor een uitgebreide analyse van Zscaler lees ook: Dit cybersecurity aandeel heeft een gouden toekomst

De totale bruto winstmarge van Zscaler steeg licht tot 81,4%, vergeleken met 80,8% in het vorige kwartaal. De operationele marge bereikte een recordhoogte van 22%, een stijging van 6,8% ten opzichte van vorig jaar. De vrije kasstroommarge was 22%, en het bedrijf eindigde het kwartaal met meer dan $2,2 miljard in kas en kortlopende investeringen.


Zscaler blijft investeren in nieuwe technologieën en oplossingen om zijn marktaandeel te vergroten. Het bedrijf introduceerde onlangs AI-gestuurde oplossingen zoals de Co-pilot voor ZDX en nieuwe producten voor gegevensbescherming en netwerksegmentatie. Bovendien breidde Zscaler zijn platform uit met acquisities van innovatieve startups zoals Avalor en Airgap Networks, wat de totale marktpotentie van het bedrijf met enkele miljarden dollars vergroot.


Voor het vierde kwartaal verwacht Zscaler een omzet tussen $565 miljoen en $567 miljoen, wat een jaar-op-jaar groei van 24% tot 25% vertegenwoordigt. Voor het volledige fiscale jaar 2024 wordt een omzet van ongeveer $2,14 miljard verwacht, een stijging van 32% ten opzichte van het vorige jaar. De totale geboekte omzet (billings) zal naar verwachting rond $2,6 miljard liggen, een stijging van 28% op jaarbasis.Het aandeel Zscaler wordt momenteel gewaardeerd op 38 keer de verwachte winst per aandeel voor volgend jaar. Voor fiscaal 2025 wordt een winst per aandeel van ongeveer $4,90 verwacht, een stijging van 60% ten opzichte van dit jaar. Naar mijn mening is de groeikans, cashpositie en marges van Zscaler een mooi voorbeeld van een redelijk gewaardeerd waardebedrijf in de cybersecurity sector.


Zscaler blijft goed gepositioneerd om te profiteren van de groeiende vraag naar geavanceerde cybersecurity-oplossingen, gedreven door de toenemende adoptie van cloud, mobiele en AI-technologieën. Met sterke financiële resultaten en voortdurende innovaties lijkt Zscaler klaar voor verdere groei in de komende jaren. In de cybersecurity sector blijft dit dan ook zeker een bedrijf om in de gaten te houden, met sterke onderliggende groei en marges.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Hozzászólások


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..