top of page

Vooruitblik op de kwartaalcijfers van Enphase Energy

In het kort:

  • Datum van rapportage: Enphase Energy staat gepland om op (vandaag) dinsdag 23 april, na het sluiten van de markt, de resultaten van het eerste kwartaal te publiceren.

  • Verwachtingen van analisten: Er wordt een jaar-op-jaar daling verwacht in zowel de omzet als de winst per aandeel, met een geschatte winst per aandeel van $0,39 en een omzet van $278,4 miljoen.

  • Marktdynamiek: De markt voor residentiële zonne-energie in de VS ervaart druk door hoge rentetarieven en regelgevende veranderingen in Californië, terwijl tekenen van herstel zichtbaar zijn in Europa en staten buiten Californië.


Analyse van de financiële verwachtingen

Enphase Energy, een belangrijke speler in de markt voor zonne-energie, bereidt zich voor op de onthulling van de resultaten over het eerste kwartaal. De verwachtingen van analisten wijzen op een daling van de financiële prestaties vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar.



Specifiek wordt een winst per aandeel van $0,39 voorspeld, een afname die de uitdagingen in de sector weerspiegelt, vooral in de residentiële markt in de VS. De verwachte omzet staat op $278,4 miljoen.



Marktuitdagingen en kansen

De residentiële zonne-energiemarkt in de Verenigde Staten heeft te kampen met diverse uitdagingen. Hoge rentetarieven en een substantiële vertraging in Californië door veranderingen in regelgeving (overgang naar NEM 3.0) drukken de vraag. Analisten van BMO Capital Markets benadrukken dat de vraag naar residentiële zonne-energie in Californië aanzienlijk onder de niveaus ligt van voor deze rente- en regelgevingsveranderingen. Aan de andere kant vertoont Europa tekenen van herstel en is er progressie in het verminderen van de overvoorraad zonne-apparatuur in de inventaris van leveranciers.


Invloed van managementwijzigingen

De recente aankondiging van het vertrek van David Ranhoff, Executive VP en Chief Commercial Officer, kan ook invloed hebben op de strategie en mogelijk de marktperceptie van het bedrijf beïnvloeden. Dergelijke topmanagementwijzigingen worden nauwlettend gevolgd door investeerders voor hints over mogelijke strategische verschuivingen.


Investeerderssentiment en aanbevelingen

De afgelopen drie maanden heeft Enphase Energy een aanzienlijke neerwaartse bijstelling van zowel omzet- als winstschattingen gezien, wat wijst op een voorzichtige houding van analisten. Desondanks blijft het algemene beleggerssentiment optimistisch met een gemiddelde aanbeveling van 'Kopen' van Wall Street. Gemiddeld mikken analisten op een stijging van bijna 100%



Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page