top of page

Verwachtingen voor Tesla’s Kwartaalcijfers

In het kort:


  • Tesla gaat zijn kwartaalresultaten bekendmaken, met focus op de veel vertraagde Cybertruck en de invloed van prijsverlagingen op de brutomarges.

  • Wall Street voorspelt dat Tesla een omzet van ongeveer $24,9 miljard zal binnenhalen voor het kwartaal, wat bijna 50% hoger is dan de verkoop van $16,9 miljard een jaar geleden.

  • De verwachtingen zijn hooggespannen, terwijl analisten de marges nauwlettend in de gaten houden, aangezien Tesla's strategie om hogere volumes tegen lagere marges na te streven, de toekomstige winstgevendheid zou kunnen beïnvloeden.


We kijken allemaal uit naar de bekendmaking van Tesla's kwartaalresultaten vanavond. In het bijzonder is de langverwachte Cybertruck, waarvan het eerste exemplaar eindelijk van de productielijn is gerold, een hot topic. Ondanks de feeststemming zijn er echter sceptische geluiden, omdat Tesla verder geen details over de truck of het productieschema heeft gedeeld. Er is dan ook enige speculatie dat deze aankondiging vooral bedoeld is om de aandelenprijs op te drijven en de aandacht af te leiden van andere zaken. Sinds mijn meest recente aankoop staat het 171% h


We weten dat analisten de marges nauwlettend in de gaten houden. Na verschillende prijsverlagingen in de VS, Europa en China, voorspellen Wells Fargo en Wedbush dat de brutomarges van Tesla zullen dalen tot 17,5%. Hoewel deze kortingen de verkoop lijken te hebben gestimuleerd, hebben ze mogelijk ook de marges aangetast.


Daarnaast kijken we uit naar updates over het Supercharging-netwerk van Tesla. Verschillende autobedrijven en oplaadbedrijven hebben aangekondigd auto's en laadstations te gaan bouwen volgens de NACS-standaard van Tesla. Hoewel we nog geen significante inkomsten verwachten van niet-Tesla EV's die het Supercharging-netwerk gebruiken, kunnen we wel updates verwachten over plannen om een groter netwerk te bouwen of verwachtingen voor omzetgroei in dat gebied.

Er is dus veel om naar uit te kijken in de resultaten van Tesla morgen. Met de Cybertruck die eindelijk productie bereikt en de marges die onder druk staan, staat er veel op het spel. Maar, zoals altijd met Tesla, is het de belofte van de toekomst die beleggers blijft aantrekken.

2 opmerkingen

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..