top of page

Verwachtingen voor de kwartaalcijfers van Visa en Mastercard

In het kort:

  • Publicatiedata: Visa rapporteert de resultaten voor het tweede kwartaal van fiscaal 2024 op dinsdag na sluiting van de markt; Mastercard rapporteert de resultaten voor het eerste kwartaal op woensdag 1 mei voor de markt opent.

  • Financiële verwachtingen: Beide bedrijven worden verwacht om een stijging in de winst per aandeel te laten zien, ondanks dat dit kwartaal doorgaans het zwakste is qua volume.

  • Belangrijke invloeden: Sterke consumentenuitgaven en eerdere prestaties van grote banken suggereren een positief klimaat voor de betalingsnetwerkgiganten.


Verwachtingen van de aanstaande kwartaalcijfers

Visa en Mastercard staan op het punt hun kwartaalcijfers bekend te maken, met een seizoensgebonden dip in betalingsvolumes maar toch een verwachte stijging in winst per aandeel en omzet. Dit komt door de aanhoudend sterke consumentenuitgaven, zoals geïllustreerd door recente gegevens over de Amerikaanse detailhandelsverkopen en de groei in kaartbestedingen gemeld door Bank of America.


Financiële Verwachtingen Gedetailleerd

Visa verwacht een non-GAAP EPS van $2,43 voor het kwartaal dat eindigde op 31 maart 2024, een stijging ten opzichte van $2,41 in het voorgaande kwartaal en een significante verhoging van $2,09 in Q2 2023. De omzet wordt licht lager ingeschat op $8,62 miljard, vergeleken met $8,63 miljard in Q1 2024, maar vertoont een stijging ten opzichte van $7,99 miljard in Q2 2023. Visa's betalingsvolume wordt geschat op $3,19 biljoen, een daling ten opzichte van het vorige kwartaal.


Mastercard wordt verwacht om een aangepaste EPS van $3,24 te posten, een verbetering ten opzichte van $3,18 in Q4 2023 en van $2,80 in Q1 2023. De verwachte omzet is $6,34 miljard, een daling ten opzichte van $6,55 miljard in het vorige kwartaal maar een stijging van $5,75 miljard een jaar geleden. Het bruto dollarvolume voor het kwartaal wordt geschat op $2,30 biljoen.



Toekomstperspectieven en Investeerdersfocus

Naast de huidige kwartaalcijfers zullen investeerders scherp letten op de toekomstgerichte richtlijnen van beide bedrijven. Visa heeft reeds een groei in EPS voor het fiscale jaar 2024 voorspeld ergens vlakbij 10%, met een omzetgroei ook in de lage dubbele cijfers. Deze voorspellingen zullen cruciaal zijn voor het bepalen van de toekomstige koers van het aandeel.


Beide bedrijven hebben een sterke historie van het overtreffen van de consensus schattingen van Wall Street, wat extra vertrouwen geeft in hun capaciteit om positieve resultaten te blijven leveren ondanks mogelijke economische tegenwinden zoals afnemende inflatie en afzwakkende wisselkoerseffecten.

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page