top of page

Dit is waarom SoFi aandelen stijgen met 20% na kwartaalcijfers

In het kort:

  • Aandelen van SoFi Technologies zijn flink gestegen na positieve kwartaalcijfers en verhoogde verwachtingen voor het volledige jaar.

  • Het bedrijf rapporteerde ook $340 miljoen aan volledige leningverkopen, ondanks eerdere zorgen over een gebrek aan inkomsten uit leningen.

  • Het klantenbestand, de inkomsten en de totale deposito's van SoFi groeiden aanzienlijk, wat wijst op een solide groei en potentieel voor toekomstig groei.

 

Aandelen van SoFi Technologies, een toonaangevend fintech bedrijf, hebben vandaag een sprong van maar liefst 20% gemaakt na de publicatie van hun kwartaalverslag. Het bedrijf wist de verwachtingen te overtreffen en verhoogde daarnaast zijn winstprognose voor het hele jaar.


Het bedrijf maakte ook bekend dat het $340 miljoen aan volledige leningverkopen had gerealiseerd. Dit nieuws werd positief ontvangen door Wall Street, gezien eerdere zorgen na de vorige kwartaalcijfers over een gebrek aan leningverkopen. Ook gaf Chief Financial Officer (CFO) Chris Lapointe aan dat het bedrijf van plan is om ook in de toekomst leningen vast te houden om zo het rendement te maximaliseren.


Een van de opvallende aspecten van het rapport was de verhoogde winstverwachting van SoFi. Het bedrijf verwacht nu een aangepaste EBITDA (winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie) van $333 miljoen tot $343 miljoen voor de periode. Dit is een forse verhoging ten opzichte van de eerdere voorspelling van $268 miljoen tot $288 miljoen.


Zoals analist Michael Perito (van Keefe, Bruyette & Woods ) stelde;

“Hoewel het aandeel technisch gezien al op een hoogtepunt staat, geven de verhoogde prognose en sterkere marges een duidelijker pad richting winstgevendheid tegen het einde van het jaar.”

Deze cijfers kunnen dus als kantelpunt dienen om weer nieuwe hoogtes op de beurs te bereiken.


Voor het tweede kwartaal rapporteerde SoFi een nettoverlies van $58 miljoen, wat aanzienlijk lager is dan het verlies van $106 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Ondanks het nettoverlies, overtrof SoFi's omzet van $498 miljoen de verwachte $486 miljoen en was het aanzienlijk hoger dan de $363 miljoen in hetzelfde kwartaal vorig jaar.


Het bedrijf meldde ook dat het in het tweede kwartaal meer dan 584.000 nieuwe leden en 847.000 nieuwe producten had toegevoegd. Tegelijkertijd groeiden de totale deposito's van SoFi met $2,7 miljard tot $12,7 miljard aan het einde van het kwartaal, waarvan 90% van directe stortingen afkomstig was.


Het volume van de persoonlijke leningen van SoFi sprong 51% hoger dan vorig jaar tot $3,7 miljard, een record voor het bedrijf. "Deze sterke prestatie werd mogelijk gemaakt door jaren van investeringen in technologie om het aanvraag-tot-goedkeuring proces voor gekwalificeerde leners te automatiseren en te versnellen," zei het bedrijf in een persbericht.


Daarnaast maakte SoFi haar bijgewerkte vooruitzichten voor het volledige boekjaar 2023 bekend. Het bedrijf verwacht een omzet tussen de $1,974 miljard en $2,034 miljard, wat gunstig afsteekt tegen de Wall Street schatting van $2 miljard.


Deze recente cijfers en positieve vooruitzichten hebben geleid tot een sterke handel in SOFI-aandelen, wat de positieve ontvangst van de resultaten en de toekomstverwachtingen van het bedrijf onderstreept. Als de huidige trends doorzetten, zou SoFi in de nabije toekomst een nog sterkere groei kunnen hebben. Voor beleggers is er in ieder geval genoeg te vieren voor nu.

Wil je meer lezen?

Abonneer je op debelegger.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

Nu abonneren

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..