top of page

Satya Nadella steelt Google's Deepmind oprichter Mustafa Suleyman als AI-CEO bij Microsoft

In het kort:

  • Mustafa Suleyman, mede-oprichter van DeepMind en Inflection.ai, is aangenomen door Microsoft om de leiding te nemen over de nieuwe Microsoft AI-groep, inclusief Copilot AI-initiatieven.

  • De nieuwe AI-eenheid van Microsoft zal zich focussen op het integreren van Copilot in Bing, Windows en andere Microsoft producten, naast het ontwikkelen van consumenten AI-producten en onderzoek.

  • Suleyman's aanstelling komt te midden van een intense strijd om suprematie in AI tussen grootmachten zoals Google en Microsoft, waarbij Suleyman's expertise in AI-innovatie en teamleiding als cruciaal wordt gezien voor Microsoft's toekomstige ambities.


Satya Nadella staat inmiddels bekend als kampioen corporate schaken en in een zet die zowel de financiële markten als de technologiewereld op hun grondvesten deed schudden, kondigde Microsoft aan dat Mustafa Suleyman, mede-oprichter van het toonaangevende kunstmatige intelligentie onderzoekslab DeepMind, zich bij het bedrijf zal voegen als uitvoerend vicepresident en CEO van Microsoft AI. Deze nieuwe groep zal onder andere verantwoordelijk zijn voor Copilot, een technologie die zijn weg vindt in producten zoals Windows en Bing.


De overstap van Suleyman is opmerkelijk. Na zijn vertrek bij Google's moederbedrijf Alphabet in 2022, waar DeepMind een leidende positie in AI-onderzoek verwierf en breeduit in de media kwam, richtte hij Inflection AI op. Zijn beweging naar Microsoft, samen met de aanstelling van Karén Simonyan, mede-oprichter van Inflection en nu benoemd tot hoofdwetenschapper voor Microsoft AI, geeft een duidelijk signaal dat Microsoft serieuze ambities heeft in de AI-ruimte. Satya Nadella, CEO van Microsoft, prijst Suleyman als een visionair en bouwer van baanbrekende teams gericht op gedurfde missies.


De AI-markt is een slagveld van technologiegiganten, waarbij Google en Microsoft vooroplopen in een race vol controverses en uitdagingen. Google, Microsoft's grootste concurrent in AI, heeft recentelijk te kampen gehad met problemen rondom zijn Gemini chatbot en beeldgeneratie AI, wat de deur openzet voor Microsoft om met deze nieuwe aanstelling een voorsprong te nemen. Toch wil Apple een licentie afnemen voor Googles Gemini in alle iPhones.



De focus van de nieuwe Microsoft AI-eenheid op Copilot en consumenten AI-producten onderstreept het belang van AI-integratie in dagelijkse technologieën en de voortdurende zoektocht naar innovatie. Suleyman's ervaring bij DeepMind, een bedrijf dat bekend staat om zijn doorbraken in AI en zijn publicaties in het prestigieuze tijdschrift Nature, positioneert hem als een cruciale speler in Microsoft's strategie om te domineren in de evoluerende wereld van kunstmatige intelligentie.

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

Copyright © 2023 •

Alle rechten voorbehouden - Amsterdam - 0619930051

Disclaimer
Let op: Beleggen brengt risico's met zich mee. Je kan (een deel van) je inleg verliezen. Niets hier mag worden beschouwd als financieel advies.. Voor advies over je persoonlijke situatie kun je het beste een adviseur inschakelen.

  • Instagram
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
bottom of page