top of page

Kansen genoeg op de beurs

Goedemiddag! Tof dat je dagelijks in haakt om te lezen wat er op de beurzen aan de hand is & te werken aan je kennis. Ik waardeer het enorm om je elke dag terug te zien. Laat altijd even in de comments weten wat je van de updates vindt, als je er tijd voor hebt! Ik lees de nieuws dagelijks en probeer je in 2 minuten, de belangrijkste zaken mee te geven! Als je ons wil helpen groeien, deel het ook met je vrienden en laat ze weten hoeveel waarde je uit deze posts haalt!


Vandaag komen een aantal interessante macrocijfers uit waarop macrospeculaten de beurs gaan beoordelen! Personal Income/Spending cijfers in de VS, PCE (FEDs favorite inflatie cijfer) Consumenten vertrouwen cijfers in Duitsland en UK. Maandag Nederlandse Producencentinflatie. Goed nieuws wordt doorgaans gezien als slecht nieuws in deze tijden.


Samenvatting van de afgelopen 24 uur:


 • Nvidia en Alibaba waren flink volatiel gisteren. Alibaba steeg initieel nadat ze 69% meer winst boekten maar daalde flink weer nadat beleggers verder in de cjfers doken en cloud flink zagen vertragen. Je kunt hier lezen over Alibaba in detail en deze video bekijken om zowel Nvidia als Alibaba behandeld te zien worden!


 • De aandelen van Block (Square) stegen bijna 8% in de nabeurs nadat het bedrijf Q4-winsten rapporteerde die onder de verwachtingen van Wall Street lagen, maar sterke groei in brutomarge lieten zien. Het bedrijf behaalde een brutomarge van $1,66 miljard, een stijging van 40% ten opzichte van een jaar geleden en overtrof de verwachtingen van Wall Street van $1,53 miljard. Analisten richten zich doorgaans op de brutomarge als een nauwkeurigere meting van de kerntransactiebedrijven van het bedrijf. Voor het kwartaal meldde het bedrijf een (niet-aangepast) nettoverlies van $114 miljoen of 19 cent per aandeel.


 • Hotelreserveringssite Booking heeft in 2022 meer omzet behaald dan in het vorige recordjaar 2019. Het bedrijf heeft een omzetstijging van 56% gerealiseerd naar $17,1 miljard en zag de winst flink toenemen. Booking verdient geld via commissies van hotels voor boekingen, betaaldiensten en de verkoop van reisverzekeringen. Ook dochterbedrijven Kayak en OpenTable droegen bij aan de omzetstijging. Het van oorsprong Nederlandse bedrijf groeit nog altijd harder dan de belangrijkste concurrenten. Booking herstelt goed van de coronajaren en heeft de groei mede te danken aan het toenemende aantal boekingen van vakantiehuizen en kampeeraccommodaties. Het bedrijf is van plan om verder uit te breiden door te investeren in bijvoorbeeld zijn digitale platform en technologie. Booking is momenteel genoteerd aan de Nasdaq.


 • De uit de gratie gevallen Galapagos, verlaagt de verwachte jaaromzet van Jyseleca tot €400 mln. Het bedrijf verwacht een negatieve kasstroom van €380 mln tot €420 mln. Ondanks dat Jyseleca niet werkt tegen de ziekte van Crohn, verwacht het bedrijf dat het medicijn goed zal presteren in andere ziektegebieden.


 • Opslag- en distributiebedrijf IMCD zag in het afgelopen jaar de omzet met 34% stijgen en de nettowinst met 51%. Ondanks stijgende gasprijzen wil het bedrijf €2,37 per aandeel dividend uitkeren op basis van een nettowinst van €313 mln.


 • Lucid Motors rapporteerde op woensdag een Q4 omzet die lager uitviel dan verwacht na de productie van slechts 7.000 van zijn "luxe" sedan Air in 2022 vanwege productie-uitdagingen. Het bedrijf rapporteerde voor het vierde kwartaal van 2022: Verlies per aandeel: 28 cent Omzet: $257,7 miljoen, tegenover $303 miljoen, volgens analisten. Maar het bedrijf verwacht dat het in 2023 tussen de 10.000 en 14.000 voertuigen zal produceren. De aandelen van het bedrijf daalden met ongeveer 7% in de nabeurs. Auto's designen lijkt Lucid makkelijker af te gaan dan ze daadwerkelijk produceren.


 • Analisten zijn steeds negatiever over Europa. Volgens verschillende analisten moeten beleggers blijven investeren in de Verenigde Staten in plaats van internationale markten. "Europa heeft haar energietransitie zo slecht beheerd," zeggen sommige analisten. Analisten denken dat we in de komende twee jaar landen als Duitsland zullen zien die 8/9% van hun BBP aan energie besteden. Nu is dat gemiddeld minder dan 1% van het bbp aan energie besteden.


 • Morgan Stanley heeft de rating voor Intel opgewaardeerd van 'underweight' naar 'equal weight', gezien de recente onderprestatie van het aandeel en de verlaging van het dividend, wat betekent dat er beperkt neerwaarts potentieel is. Analist Joseph Moore beschouwt de dividendverlaging van meer dan 60% als de juiste zet op de lange termijn om het rendement meer in overeenstemming te brengen met dat van zijn concurrenten. Hij voegde eraan toe dat Intel werkt aan een "meer disciplinaire aanpak" van het kapitaalbeheer, zoals blijkt uit het commentaar van het bedrijf en lichte kapitaaluitgavenverlagingen.


 • Goldman Sachs heeft de aandelen van Nvidia op donderdag geüpgraded naar een koop vanaf een neutrale beoordeling, met als reden de groeiende adoptie van kunstmatige intelligentie. Aandelen van Nvidia stegen bijna 13% voor de bel na een lichte overtreffing van de vierde kwartaalverwachtingen als gevolg van de toenemende vraag naar AI-chips.


 • De Amerikaanse beurs was net zo hard gedaald in 2022 als tijdens de huizenmarkt crisis van 2008.


 • De VS stuurt 200 soldaten naar Taiwan om onbekende redenen. Geopolitieke spanningen tussen China en de VS blijven toenemen. Taiwan heeft 65% van de wereldwijde chipproductie in handen.

Gisteravond heb ik een video geüpload over hoe ik de komende 10 jaar voor me zie. Het is een van de belangrijkste video's ooit gemaakt dus zorg dat je het even bekijkt! Hier vind je de link!

1 opmerking

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page