top of page

Grootste beursgang van 2023: Chipmaker ARM dient een aanvraag in

Kort gezegd:

  • ARM dient aanvraag in voor beursnotering bij de Amerikaanse SEC.

  • De beursgang kan een van de grootste van 2023 worden.

  • Ondanks Britse lobby kiest ARM voor een notering in New York in plaats van Londen.

De Britse chipontwerper ARM komt steeds dichter bij een beursgang. Het bedrijf heeft bij de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC een aanvraag ingediend voor een notering. Als alles volgens plan verloopt, kan de beursgang van ARM een van de grootste van 2023 worden.

ARM is eigendom van het Japanse bedrijf SoftBank, dat een stijging van 1,5% op de beurs van Tokio zag na de aankondiging. Hoewel de omvang en prijsklasse van de beursintroductie nog moeten worden vastgesteld, schatten analisten de waarde van ARM op zo'n $70 miljard.


Grootste beursgang van 2023. Chipmaker ARM wil een IPO in New York


De keuze voor een beursnotering in New York is geen verrassing. Eerder dit jaar maakte ARM al bekend plannen voor een notering in Londen te hebben geschrapt en zich te richten op een notering in de Verenigde Staten. Dit was een teleurstelling voor het financiële centrum van Londen, waar ARM als uithangbord had moeten fungeren. Ondanks intensieve Britse lobby-inspanningen koos ARM voor een beursgang in de VS, omdat dit 'het beste voor het bedrijf en zijn stakeholders' zou zijn. Wel overweegt het bedrijf op termijn een tweede notering in Londen.


ARM speelt een cruciale rol in de techsector. Het ontwikkelt software en chips voor auto's, smartphones en supercomputers. SoftBank nam het bedrijf in 2016 over voor $32 miljard. Na de beursgang zal ARM naar verwachting een geconsolideerde dochteronderneming van SoftBank blijven.Deze beursgang is goed nieuws voor grote zakenbanken op Wall Street, die vorig jaar te maken kregen met een dalende markt voor beursintroducties. De aankondiging van ARM volgt op die van farmaceutisch bedrijf Johnson & Johnson, dat $3,5 miljard wil ophalen met een aparte beursnotering voor zijn consumentengezondheidstak Kenvue.


We steken enorm veel tijd in dit soort artikelen omdat we het leuk vinden om hiermee bezig te zijn dus als je ons wil bedanken: Like deze post en deel het met mensen die het ook interessant vinden!Comments


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..