top of page

Opvallend: Eigenaar OnlyFans blijft cashen

In het kort:

  • Leonid Radvinsky, eigenaar van OnlyFans, heeft het afgelopen jaar $338 miljoen aan dividenden ontvangen.

  • Ondanks de focus op volwassen entertainment, heeft OnlyFans tegenwoordig zijn platform gediversifieerd met veel verschillende content creators.

  • De omzet van het bedrijf steeg met 553% tijdens de piek van COVID-19, en het bedrijf kijkt al lange tijd met een schuin oog naar een eventuele beursgang.

Het bedrijf OnlyFans, bekend om content voor volwassenen, biedt 'adult performers' de mogelijkheid om intieme video's te delen met een nogal gretig publiek. Ondanks het openbare karakter van het platform, blijft eigenaar Leonid Radvinski zelf op de achtergrond. Hij vermijdt interviews en houdt zijn privéleven buiten de schijnwerpers. Maar één ding is wel duidelijk: onder zijn leiding heeft OnlyFans een indrukwekkende groei doorgemaakt, want Radvinski weet wel hoe hij geld moet verdienen aan beluste kijkers.


Hoewel OnlyFans in 2016 werd opgericht door de Britse zakenman Tim Stokely, kocht Radvinksy twee jaar later een meerderheidsbelang in het bedrijf. Hij is niet nieuw in deze industrie, want hij heeft ook aandelen in het ondeugende bedrijf MyFreeCams. Ook wat betreft OnlyFans is hij de enige aandeelhouder en spekkoper.De pandemie bleek een zegen voor het platform. Tijdens de lockdowns zochten mensen massaal hun toevlucht tot digitaal entertainment. Daaronder vielen ook een grote groep mensen die graag gluren naar 'adult content'. het resultaat hiervan was een omzetstijging van maar liefst 553% in 2020. Radvinsky's netto vermogen, volgens Forbes, wordt nu geschat op een indrukwekkende $2,1 miljard.


De meest recente cijfers zijn nog indrukwekkender. Met een jaarlijkse brutowinst die met meer dan 20% is gestegen in 2022, heeft OnlyFans bewezen dat het meer is dan een eendagsvlieg, hoewel velen dat waarschijnlijk liever anders hadden gezien. Met 3,2 miljoen makers (een stijging van 47% ten opzichte van het vorige jaar) en 240 miljoen gebruikers, blijft het platform groeien.


Interessant is vooral de manier waarop OnlyFans zijn inkomsten genereert. Ze pakken namelijk 20% van wat de content creators verdienen, waardoor de overige 80% direct naar de makers zelf gaat. Dit is aantrekkelijk voor zowel het platform zelfs als de content creators en geeft makers de kans om een behoorlijk inkomen te verdienen, meer dan op veel andere platforms.OnlyFans kent echter ook uitdagingen. Keily Blair, die de rol van CEO overnam van Ami Gan, bevestigt dat het succes van OnlyFans nauw verbonden is met de mogelijkheid die makers hebben om geld te verdienen met hun content. Maar met succes komen ook meningsverschillen. OnlyFans worstelt al lange tijd met het evenwicht tussen de belangen van investeerders en het aanbod van content, vooral als het gaat om 'adult content'. Een poging om dit soort content te verbieden werd zelfs snel teruggedraaid. Wij hadden eerlijk gezegd niets anders verwacht.


Met geruchten over een mogelijke beursgang in de nabije toekomst, blijft de vraag: Wat is de volgende stap voor OnlyFans? De groei en winstgevendheid van het platform laten in ieder geval het succes van het bedrijf zien, maar wellicht ook de problemen in onze samenleving. Wij zijn in ieder geval erg benieuwd wat de toekomst van dit platform gaat brengen en wensen Radvinski veel succes met zijn verdiende miljoenen.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar Michiel@debelegger.nl

Wil je meer lezen?

Abonneer je op debelegger.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.

Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!