top of page

Dit is waarom Cloudflare aandelen kelderen

Bijgewerkt op: 1 mei 2023

Kort gezegd:

  • Cloudflare-aandelen dalen tot 25% na tegenvallende Q1-resultaten en verlaagde jaaromzetverwachting

  • Eerste kwartaal omzet van $290,2 miljoen, lager dan de verwachte $290,8 miljoen volgens Refinitiv

  • Cloudflare komt voor in de WCBR ETF (een beursgenoteerd fonds)

Cloudflare, een cybersecurity bedrijf dat onderdeel uitmaakt van de WCBR ETF, zag haar aandelen met maar liefst 25% dalen in de handel na sluitingstijd op donderdag. Dit nadat het bedrijf teleurstellende resultaten over het eerste kwartaal rapporteerde, waarbij de omzet achterbleef bij de verwachtingen. Bovendien stelde Cloudflare de omzetverwachting voor het volledige jaar naar beneden bij.


De belangrijkste cijfers zijn als volgt:

  • Winst: 8 cent per aandeel (aangepast), vergeleken met de verwachte 3 cent per aandeel volgens analisten

  • Omzet: Stijgt met 37% naar $290,2 miljoen, vergeleken met de verwachte $290,8 miljoen volgens analisten

Cloudflare verlaagde de omzetverwachting voor het volledige jaar 2023. Het bedrijf verwacht nu een jaaromzet van ongeveer $1,28 miljard, tegenover een eerdere consensus van $1,33 miljard. Deze bijstelling ligt aanzienlijk lager dan de eerdere prognose van Cloudflare, die tussen de $1,33 en $1,34 miljard lag. Toch is het onder de huidige omstandigheden, erg knap om deze groei vast te houden.


Het bedrijf rapporteerde ook een nettoverlies van $38 miljoen voor het kwartaal, vergeleken met een verlies van $41 miljoen in hetzelfde kwartaal een jaar eerder.


Ondanks de betere winstcijfers reageerden beleggers op uitspraken van Thomas Seifert, de financieel directeur van Cloudflare. Hij gaf aan dat "toenemende macro-economische onzekerheid in de loop van het eerste kwartaal heeft geleid tot een aanzienlijke verlenging van verkoopcycli en een significante achterwaartse weging van lineariteit."De omzetverwachting van Cloudflare voor het tweede kwartaal van 2023 ligt ook onder de consensusramingen. Cloudflare verwacht een omzet tussen de $305 en $306 miljoen, terwijl de consensusraming op $319 miljoen ligt. Naar mijn mening reageren beleggers hier te hysterisch op en biedt dit kansen voor de geduldige belegger.
2 opmerkingen

2 Comments


JapieKanarie
JapieKanarie
Apr 28, 2023

Is er een goede bron om verwachtingen van de markt/analisten in te zien? Om die makkelijk te vergelijken met daadwerkelijke resultaten

Like
Rabi Safi
Rabi Safi
Apr 28, 2023
Replying to

Ik kijk meestal naar verschillende bronnen en neem een gemiddelde. Er zijn verschillende sites voor. Als je een Google search doet vind je er een aantal!

Like

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..