top of page

Dit is er aan de hand bij cryptobeurs Binance

In het kort:

  • Changpeng Zhao, oprichter en CEO van Binance, 's werelds grootste cryptocurrency-beurs, treedt af en bekent schuld aan het overtreden van de Amerikaanse antiwitwaswetten.

  • Binance wordt geconfronteerd met strafrechtelijke aanklachten met betrekking tot witwassen van geld en zal een boete van 4,3 miljard dollar betalen.

  • De BNB-token van Binance daalde gisteren met 14% tot de huidige koers van €211 per token. Het nieuws leidde tevens tot een korte maar scherpe daling in de gehele cryptomarkt.


CEO treedt af en bekent schuld

Changpeng Zhao, beter bekend als CZ, de drijvende kracht achter Binance, kondigde zijn ontslag aan te midden van langlopende onderzoeken door Amerikaanse autoriteiten. Hij bekent schuld aan het overtreden van de Amerikaanse antiwitwaswetgeving. Ondanks zijn meerderheidsbelang in Binance, mag hij geen leidinggevende functie meer bekleden. De definitieve veroordeling staat nog uit.


Met Zhao's vertrek komt de vraag naar voren: wie wordt de nieuwe CEO van Binance? Richard Teng wordt genoemd als een leidende kandidaat, maar de gesprekken zijn nog niet afgerond. Het bedrijf staat voor uitdagingen, maar met een beoogde schikking en mogelijke veranderingen in leiderschap, hoopt Binance op een nieuw hoofdstuk.

CZ zal naar verwachting op 23 februari veroordeeld worden, hoewel er rekening wordt gehouden met mogelijke vertragingen. Als hij schuldig bevonden wordt, loopt hij het risico een gevangenisstraf van maximaal 18 maanden te krijgen. Zhao heeft aangegeven dat hij de verantwoordelijkheid voor zijn acties op zich wil nemen en dit hoofdstuk in zijn leven wil afsluiten.


De bekentenis van Zhao en de aangekondigde boete van 4,3 miljard dollar hebben geleid tot een scherpe daling in de cryptomarkt. De BNB-token van Binance is gedaalt met 14% sinds het nieuws, terwijl ook Bitcoin en Ethereum prijsdalingen vertoonden, zij het minder drastisch.


Delistings en terugtrekking uit de VS

Naast het vertrek van de CEO kondigde Binance delistings aan, waaronder prominente cryptocurrencies zoals Aptos, Axie Infinity en Filecoin. Deze actie is een reactie op toenemende juridische uitdagingen, en als onderdeel van de schikking zal Binance zich volledig terugtrekken uit de Verenigde Staten.


Voor de komende vijf jaar zal een toezichthouder worden aangesteld om ervoor te zorgen dat Binance zich conformeert aan de opgelegde beperkingen. Tijdens deze periode zal het Amerikaanse Ministerie van Financiën volledige toegang hebben tot de gegevens en systemen van Binance.


Conclusie

De grootste cryptobeurs ter wereld zal onder toezicht komen te staan en wordt gedwongen de Amerikaanse markt te verlaten. Een federale waakhond zal het vertrek begeleiden. Hoewel Binance uitdagingen wacht, blijft het een sleutelspeler in de cryptowereld, het is afwachten hoe het bedrijf zal evolueren en wat de ontwikkelingen zullen zijn vanaf hier.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Comentários


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!