top of page

De Val van Xpeng Was Pas Het Begin: Aandelen Nio Hangen aan een Zijden Draadje

In het kort:

  • Nio gaat binnenkort haar Q1-resultaten bekendmaken, maar de recente verkoopcijfers suggereren dat de concurrentie en macro-economische druk blijven toenemen.

  • Analisten van Deutsche Bank hebben hun prijsdoel voor Nio verlaagd, maar blijven optimistisch over de toekomstige groeistrategie van het bedrijf.

  • Elon Musk's recente strategie om de prijzen van Tesla's te verlagen, heeft geleid tot een enorme toename van de concurrentie in de EV-markt, waardoor bedrijven als Xpeng en mogelijk Nio in het nauw worden gedreven.


Het is een tijdje geleden dat we zo'n interessante strijd hebben gezien in de autobranche. Elon Musk’s Tesla zet een meesterzet, Xpeng wordt het eerste slachtoffer en Nio kan de volgende zijn. Het is een stoelendans van formaat in de wereld van elektrische voertuigen.


Xpeng heeft al de bittere pil moeten slikken. Tesla heeft het Chinese bedrijf op zijn knieën gebracht. De gevolgen van Musks strategie om de prijzen van zijn voertuigen te verlagen, zijn verwoestend. De concurrentie is verhevigd en Xpeng, die op het punt stond om in de wereld van EV's te excelleren, is nu op zoek naar een comeback-strategie.


Maar genoeg over Xpeng. Laten we onze blik richten op een andere potentiële 'Tesla-casualty' - Nio.Het lot van Nio hangt momenteel in de balans. De Chinese EV-gigant gaat zijn resultaten voor het eerste kwartaal op 9 juni bekendmaken. Op papier zijn de cijfers niet rooskleurig. De leveringen van het bedrijf in Q1 2023 zijn uitgekomen op 31,041, wat lager is dan de verwachte middenweg van 31,000 tot 33,000 voertuigen. Hoewel dit een toename van 20.5% is ten opzichte van vorig jaar, is het een daling ten opzichte van het vorige kwartaal.


In april verbeterden Nio's leveringen van 6,658 EV's jaar-op-jaar met 31.2%, maar ze daalden ten opzichte van de leveringen in maart van 10,378 voertuigen. In mei leverde het bedrijf 6,155 voertuigen, wat een daling is ten opzichte van april.


De verwachtingen van analisten zijn niet erg bemoedigend. Edison Yu van Deutsche Bank heeft zijn prijsdoel voor Nio verlaagd van $19 naar $13, maar blijft bullish vanwege zijn vertrouwen in Nio's langetermijnstrategie.


Nio staat op een cruciaal kruispunt. De cijfers geven geen reden tot juichen, maar het bedrijf blijft optimistisch. Nio rekent op nieuwe voertuiglanceringen, waaronder de gloednieuwe ES6 SUV en het aankomende model ET5 Touring, om de tij te keren.


Maar het zijn niet alleen de nieuwe modellen waar beleggers naar zullen kijken. Ze zullen ook willen weten hoe Nio van plan is om te reageren op de prijsdalingen van Tesla en hoe het bedrijf in de toekomst zal omgaan met de toenemende concurrentie.Er lijkt geen twijfel dat Tesla's prijsdalingen het landschap van de EV-markt hebben veranderd. De vraag is nu of bedrijven als Nio in staat zullen zijn om deze uitdaging aan te gaan en te overleven in deze steeds competitievere markt. De cijfers van het volgende kwartaal zullen veel zeggen over de toekomstige richting van Nio. Voor nu kunnen we alleen maar afwachten en kijken.


Laat altijd een hartje achter als teken van dank! Er wordt ontzettend hard gewerkt aan deze content!

Komentarze


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..