top of page

Bitcoin koers LIVE


Bitcoin is de eerste en bekendste digitale valuta die werkt zonder tussenkomst van een centrale autoriteit. Het werd bedacht door een mysterieuze persoon of groep onder de naam Satoshi Nakamoto in 2008. Sindsdien heeft bitcoin een ongelooflijke groei doorgemaakt, maar ook veel ups en downs gekend.


De bitcoin koers grafiek van 10 jaar laat zien hoe volatiel deze munt is. In 2012 kon je een bitcoin kopen voor minder dan 10 euro. In 2017 bereikte de prijs een recordhoogte van bijna 17.000 euro, om vervolgens weer te dalen tot onder de 3.000 euro in 2018. In 2021 steeg de waarde weer naar een nieuwe piek van meer dan 56.000 euro, om daarna weer te corrigeren tot rond de 38.000 euro op dit moment.


Als je 10 jaar geleden voor 100 euro aan bitcoin had gekocht, zou je nu miljonair zijn. Volgens een kleine berekening van De Belegger zou je investering nu meer dan 38 miljoen euro waard zijn! Dat is een rendement van meer dan 38 miljoen procent! Natuurlijk is dit een hypothetisch scenario, want niemand kon toen voorspellen hoe bitcoin zich zou ontwikkelen. Bovendien zijn er veel factoren die de koers beïnvloeden, zoals vraag en aanbod, technische innovaties, regelgeving, concurrentie, hacks, media-aandacht en marktsentiment.


Wat kunnen we verwachten van de bitcoin koers in de komende 10 jaar? Dat is natuurlijk de vraag van een miljoen (of meer). Er zijn verschillende voorspellingen gedaan door experts, analisten en enthousiastelingen. Sommigen zijn zeer optimistisch en denken dat bitcoin naar de 100.000 euro of zelfs naar de miljoen euro kan gaan. Anderen zijn sceptischer en denken dat bitcoin zijn beste tijd heeft gehad of dat er betere alternatieven zullen komen.


Eén ding is zeker: bitcoin zal blijven verrassen en uitdagen. Het is een revolutionair concept dat de manier waarop we geld gebruiken en overdragen kan veranderen. Het is ook een experiment dat nog steeds in ontwikkeling is en waarvan we de gevolgen nog niet volledig kunnen overzien. Het is daarom belangrijk om je goed te informeren voordat je besluit om in bitcoin te investeren of te handelen. En zoals altijd geldt: investeer alleen wat je bereid bent om te verliezen.

1 opmerking

1 Comment


Rabi Safi
Rabi Safi
Mar 29, 2023

😀

Like

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..