top of page

Bank of America zet sterke kwartaalcijfers neer

In het kort:

  • Winst: 94 dollarcent per aandeel tegenover 82 dollarcent per aandeel verwacht

  • Omzet: $26,39 miljard tegenover $25,13 miljard verwacht

Het aandeel van de bank beweegt nauwelijks maar BAC is sterk begonnen aan 2023, net als alle andere financials.


Bank of America meldde dat de nettowinst met 15% steeg naar $8,2 miljard, of 94 dollarcent per verwaterd aandeel, tegenover $7,1 miljard, of 80 dollarcent per verwaterd aandeel, een jaar eerder. De omzet steeg met 13% naar $26,3 miljard van $23,2 miljard.

De bank zei dat haar netto rente-inkomsten, wat het verdient met het uitlenen van geld minus wat het uitbetaalt aan klanten, met 25% steeg naar $14,4 miljard tijdens het kwartaal ten opzichte van een jaar eerder, dankzij de stijgende rentetarieven.

"Elk bedrijfssegment presteerde goed, aangezien we klantrelaties en rekeningen organisch en in een hoog tempo lieten groeien," zei CEO Brian Moynihan in een verklaring. "Onze resultaten tonen aan hoe het decennium lange engagement van ons bedrijf voor verantwoorde groei heeft bijgedragen aan stabiliteit in veranderende economische omstandigheden."

De niet-rente-inkomsten stegen met slechts 1% naar $11,8 miljard, omdat hogere inkomsten uit verkoop en handel de lagere servicekosten en dalingen in vermogensbeheer en investeringsbankkosten compenseerden, aldus de bank.

"We hebben ons zevende opeenvolgende kwartaal van operationele hefboomwerking geleverd. We hebben onze balans verder versterkt en een sterke liquiditeit behouden," zei Moynihan.

Bank of America reserveerde $931 miljoen voor noodgevallen in het eerste kwartaal. De bank zei dat de netto afboekingen onder het niveau van vóór de Covid-pandemie bleven. De inkomsten uit verkoop en handel stegen met 7% naar $5,1 miljard in het kwartaal. De inkomsten uit handel in vastrentende waarden, valuta's en grondstoffen stegen met 27% naar $3,4 miljard, terwijl de inkomsten uit aandelenhandel met 19% daalden naar $1,6 miljard.


Lees ook: