Waarom daalt Appian vandaag? -26%?

Appian is een aandeel dat ik al een tijdje bezit. Afgelopen weken is het enorm hard gestegen en zoals de leden hebben gezien heb ik een gedeelte hiervan verkocht om winst te nemen.


Appian is een bedrijf gespecialiseerd in low-code dat bedrijven helpt om applicaties te bouwen op een eenvoudige manier en voor lage kosten. Afgelopen kwartaal zag Appian hun omzet toenemen en zelfs tot de verbazing van het management team steeg de cloud-abonnementen dienst met 40%. Appian's omzet was hiervoor vooral opgebouwd uit services met een lagere marge dan cloud abonnementen.


De reden voor deze absurde stijging is vooral een shortsqueeze geweest. Appian had een shortfloat van 35%. Dit betekent dat er mensen/bedrijven waren die speculeerden dat Appian niet zou slagen in hun omslag naar de cloud. Wanneer het aandeel stijgt maken shorters enorme verliezen en zijn genoodzaakt hun aandelen te verkopen. Hierdoor stijgt het aandeel abrupt.


Dit is overigens niet nieuw voor Appian en gebeurt regelmatig. Zie chart hieronder voor eerdere shortsqueeze momenten.Na een shortsqueeze is er ook altijd een daling gezien de waardering van een aandeel erg buiten proporties raakt. Beleggers nemen winst en er komt verkoop druk op het aandeel.


Mijn aanname is dan ook dat dit nu weer het geval is. Zoals altijd deel ik mijn aan en verkopen op Discord met alle leden dus mocht ik bij kopen dan zie je dit snel verschijnen!4,315 views0 comments

Recent Posts

See All

Copyright © 2020 •Alle rechten voorbehouden

Disclaimer
Let op: Beleggen brengt risico's met zich mee. Je kan (een deel van) je inleg verliezen. Ik geef geen financieel advies en alles op deze site, Youtube, Discord en andere platforms zijn expertise vrij. Voor advies over je persoonlijke situatie kun je het beste een adviseur inschakelen. Alles wat ik vertel en deel zijn mijn persoonlijke ervaringen en dus geen koopadvies.